Shadow

Germania se pregătește pentru economisirea energiei: cum va afecta călătoriile?

Germania se pregătește pentru o iarnă grea: guvernul său tocmai și-a lansat planul de economisire a energiei pentru a face față acestor luni în cazul în care Vladimir Putin va ajunge să închidă complet robinetul de gaz, în timp ce tobele de recesiune bat tare. Fața de acest tablou sumbru, cetățenii germani vor să contribuie la economisirea energiei, ceea ce va afecta cheltuielile de vacanță, potrivit unui sonday YouGov

În fața furtunii economice care se profilează, nemții au clar că trebuie să pună umăr la volan: 61% dintre cei chestionați doresc să își eficientizeze consumul de energie, potrivit sondajului Institutului YouGov pentru agenția dpa, care include Fvw.

Această mai mare conștientizare a situației economice va ajunge să afecteze călătoriile: 39% că vor economisi sacrificând vacanțe. 

Cu toate acestea, pauză de doi ani din cauza crizei COVID încă își are efectele asupra cetățenilor germani și nu toți sunt dispuși să-și reducă chletuielile de călătorie: o treime dintre cei chestionați (30%) spun că nu vor renunța la o evadare.

O turistă în Aeroportul din Berlin. Fotografie: Aeroportul din Berlin.

Călătoriile este una dintre modalitățile de economisire planificate de consumatorul german, dar nu sigură. Potrivit sondajului, în plină escaladare a prețului gazului, 53% afirmă că își vor reduce consumul de energie gătind sau făcând mai puțin duș.

Germanii urmează să-și strângă cureaua în toate sectoarele 51% spun că vor cumpăra mai puțin haine și electrocasnice. De asemenea, renunță la cheltuieli mai puternice, cum ar fi o mașină nouă sau o bucătărie (45%). 

Încrederea consumatorilor scade

În același timp, o creștere a tendinței germanilor de a economisi a făcut că încrederea consumatorilor să scadă la un minim istoric. Societatea pentru Cercetarea Consumatorului (GfK) indică o scădere de 5,6 puncte, de la negativul de 30,9 din august la negativul de 36,5 din septembrie, potrivit Efe.

„Creșterea bruscă a tendinței de economisire în această lună înseamnă că climatul consumatorilor își continuă declinul abrupt. Atinge din nou un nou minim istoric”, avertizează Rolf Bürkl, expert în consum la Gfk. 

În acest sens, teama de costuri considerabil mai mari ale energiei în următoarele luni „obligă multe gospodării să fie prudente și să economisească bani pentru facturile viitoare”.

„Acest lucru cântărește și mai mult climatul de consum, deoarece, pe de altă parte, sunt mai puține resurse financiare disponibile pentru restul cheltuielilor”, indică el.

Cele mai recente știri despre piața germană:

Operatorii de turism germani își asumă o escaladare a prețurilor până vara viitoare

Cerere solidă pe piața germană, Turcia conducând creșterile

Când își va recupera volumul piața emitentă germană?

All inclusiv-ul crește în rândul turiștilor germani

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.