Shadow

Travelminit.ro: Românii caută în această perioadă city break-uri în țară și escapade la munte

După un sezon estival aglomerat, care a adus turismul național la nivelul de dinaintea pandemiei, românii se orientează acum către city-break-uri în țară, un trend în ascensiune de câțiva ani încoace, dar și către sejururi de weekend în stațiunile montane și balneare, destinații tradiționale de toamnă.

Potrivit unui raport emis de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 34% dintre rezervările efectuate în septembrie s-au realizat la unități de cazare din orașe mari din România, o dovadă în plus a faptului că city-break-urile sunt la mare căutare în această perioadă. Cele mai multe orașe din țara noastră au un potențial turistic uriaș, oferind o varietate de activități pentru toate vârstele și preferințele, zone de agrement și aventură, dar și atracții cu povești de neratat.

Care sunt cele mai căutate orașe din România toamna aceasta

Conform datelor publicate de Travelminit.ro, există o scădere cu 47% în ceea ce privește numărul înnoptărilor pentru luna septembrie comparativ cu lunile de vară, o tendință firească dată fiind încheierea sezonului estival. Pe de altă parte, Travelminit a înregistrat o creștere a numărului de înnoptări în septembrie 2022, în raport cu aceeași lună din 2021 și 2019 (cu 24% mai multe înnoptări față de 2021 și cu 44% mai multe înnoptări față de 2019), semn că există un interes sporit pentru sejururile de toamnă în România.

Românii caută în această perioadă city break-uri în țară și escapade la munte. În luna septembrie, 34% din numărul total al rezervărilor s-au realizat la cazări din marile orașe, 25% dintre rezervări s-au efectuat la munte, iar 21% dintre rezervări au fost în stațiunile balneoclimaterice, cifre care indică faptul că acestea sunt destinațiile de interes pentru turiștii care își doresc sejururi de toamnă.

Travelminit.ro: Vom avea cel mai aglomerat weekend... | News.ro

De asemenea, în topul celor mai căutate orașe pentru acest sezon figurează Brașov, București, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timișoara și Poiana Brașov, astfel că este de așteptat ca aceste destinații să se aglomereze semnificativ în următoarea perioadă, mai ales că se apropie și prima vacanță a elevilor, între 22 și 30 octombrie, așa că multe familii vor alege să călătorească prin țară și să profite de vremea care este blândă în continuare.

De remarcat este și trendul ascendent al city break-urilor în România, tot mai prezent în ultimii ani. Aceste scurte sejururi implică o planificare mult mai rapidă și, bineînțeles, costă mai puțin. În plus, sunt o modalitate grozavă de a explora un loc nou, dar și de a profita de o binemeritată pauză, fără să fie nevoie de prea multe zile de concediu.

În ceea ce privește prețurile, așa cum era de așteptat, în luna septembrie a fost înregistrată o creștere de 17%. De exemplu, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este acum de 254 de lei, în timp ce, în 2021, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 216 lei.

Rezervă vacanța de toamnă cu cardul Turist de la Sodexo și câștigă premii pe Travelminit.ro

Și pentru că city break-urile și sejururile de toamnă sunt căutate de turiști în momentul de față, Travelminit.ro și Sodexo Benefits and Rewards Services România au pus la cale o campanie pentru a-i încuraja pe beneficiarii voucherelor electronice Turist să le folosească pentru a rezerva o cazare, să călătorească și să descopere locurile minunate din România.

„Avem planuri mari pentru această toamnă, mai ales că observăm un interes tot mai mare al clienților noștri pentru destinațiile din România. Țara noastră este tot mai interesantă pentru ei, astfel că încercăm să acoperim cât mai multe dintre nevoile lor și să îi convingem cu oferte accesibile, locuri disponibile la cazări din toată România, dar și campanii atractive, mai ales că pregătim deja promoțiile de Black Friday. Iar asta nu e tot ce îi așteaptă din partea Travelminit. În perioada 3-16 octombrie, turiștii care vor rezerva un sejur pe travelminit.ro sau promoții.travelminit.ro, plătind cu cardul Turist de la Sodexo, pot câștiga una dintre cele 3 camere de fotografiat Instax Mini 11. În plus, oferim și 25 lei reducere la rezervările achitate cu cardul Turist de la Sodexo. Altfel spus, e momentul perfect să arunce un ochi pe promoțiile pe care le avem acum și să facă rezervări pentru următorul sejur, mai ales că se apropie și vacanța copiilor și unitățile se vor ocupa destul de repede‟, spune Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.