Shadow

Când vor fi recuperați cei 1,5 miliarde de turiști internaționali?

În 2019, turismul mondial a înregistrat 1,5 miliarde de călători, iar prognoza pentru 2020 era o creștere de 4%. Nimeni nu și-a imaginat pandemia, oprirea totală a activității și reactivarea lentă a turismului. GlobalData prezice că anul acesta plecările internaționale vor atinge 68% din nivelurile pre-COVID (1.020 miliarde) și că va trebui să așteptăm până în 2025 pentru a vorbi despre o redresare completă, deși nu va fi la fel în toate regiunile și nu va depinde numai pe situația sănătății, dar și economică și politică. 

Analiștii GlobalData estimează că până în 2023, 82% din volumul călătoriilor internaționale din 2019 se va fi recuperat, în jur de 1,23 miliarde de călătorii; 97% (1,455 miliarde) în 2024 și 2025 cifra va fi la 101% din nivelurile pre-pandemie (1,515 miliarde). Prognozele diferă de cele ale World Travel and Tourism Council (WTTC), care proiectează că „turismul nu numai că va recupera nivelurile din 2019 în 2023, dar va fi din nou motorul economic global„.

Mai multe informații

Turismul va crește de două ori mai repede decât economia mondială în următorii 10 ani

Cale de recuperare diferită

Recuperarea va fi inegală în diferite regiuni, GlobalData estimând că America de Nord va fi prima care va vedea o activitate normalizată.

„Călătoriile internaționale din America de Nord au arătat o îmbunătățire în 2021, deoarece plecările internaționale au crescut cu 15% de la an la an. Statele Unite au devenit cea mai mare piața sursă din lume în 2021″, a declarat  Hannah Free, analist de călătorii și turism la Global Data. Reactivarea emitentului nord-american a avut un mare impact asupra unor destinații precum Mexic și Republica Dominicană, potrivit datelor Fowardkeys.

Potrivit expertului, în acest an plecările din America de Nord vor atinge 69% din nivelurile din 2019, „înainte de a se recupera complet în 2024, cu 102% din nivelurile din 2019, înaintea altor regiuni”. 

Fotografie de L. Filipe C. Soussa pe Unsplash.

Situația din Europa va fi bună, iar procentul va fi în conformitate cu America Nord, deși redresarea completa va avea loc după 2025.

„Este de așteptat ca plecările internaționale din țările europene să atingă 69% din cifrele din 2019 până în 2022. Ca încredere în întoarcerea călătoriilor, se așteaptă ca piața intra-europeană să beneficieze, determinată de preferințele pentru călătoriile europene pe distanțe scurte”, explică Free.

El clarifică însă că industria turismului se confruntă în continuare cu obstacole în regiune: „trebuie să facă față inflației, creșterii costului vieții și războiului din Ucraina”.

În GlobalData se prognozează că în 2025, când volumul va fi recupera la nivel global, în Europa cifra va fi de 98% din nivelurile din 2019. 

„Din punct de vedere geografic războiul nu s-a extins dincolo de granițele Ucrainei. Cu toate acestea, Rusia a fost a cincea cea mai mare piață globală de călătorii în 2019, în timp ce Ucraina a fost a douăsprezecea. Privind în perspectivă, limitarea călătoriilor din aceste țări va împiedica redresarea globală a turismului în Europa”, explică Hannah Free.

În Asia-Pacific plecările internaționale vor dura mai mult pentru a se recupera. Se estimează că nivelul călătoriilor internaționale vor atinge 67% din volumul pre-COVID în acest an, din cauza eliminării relativ lente a restricțiilor de călătorie și a tendinței de reînnoi restricțiile interne în timpul focarelor de COVID-19, așa cum a observat deja, în țări precum China.

Trebuie avut în încredere în China, care la vremea ei era cea mai mare piață emitentă din regiune și din lume, ieșirile de anul trecut în străinătate au reprezentat abia 2% din cifrele din 2019 și „nu dă semne de relaxare a frontiere stricte măsuri pe termen scurt”. 

Free avertizează că, după doi ani de călătoriile limitate, „cererea poate fi diferită”, deoarece au apărut și schimbări pe termen scurt și lung. Adevărul, spune analistul, este că „consumatorii sunt acum mai predispuși să caute experiențe autentice, să solicite oferte de călătorie personalizate, să combine călătoriile de afaceri cu cele de agrement și să fie mai conștienți de impactul global asupra mediului”.

Mai multe știri despre tendințe 2022

Tendințe lăsate de COVID și care continua în 2022

Tendințe care marchează fiecare dintre principalele șase piețe europene

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.