Shadow

Ce fac germanii ca să călătorească în această iarnă?

„Călătoriile rămân o prioritate ridicată pentru oameni, chiar și în vremuri de creștere a costului vieții”, spune Stefan Baumert, CEO al TUI Germany, atât de mult încât 74% dintre germani vor să-și ia o vacanță în această iarnă. Având în vedere contextul economic, strategia de a-și anula planurile se concentrează pe căutarea reducerilor și pe angajarea de călătorii all-inclusive. 

 

În perioadele de inflație mai mare, oamenii caută securitatea bugetului ți transparența costurilor, motiv pentru care explică Baumert, în această iarnă, „vom vedea o cursă pentru all-inclusive„. Rezervările „prin avânt” și conform datelor TUI, pentru această iarnă „mai mult de una din două rezervări corespund unei călătorii all-inclusive”. 

 

Turoperatorul german a avertizat că destinațiile precum Egipt, Tunisia, Turcia sau Capul Verde, care oferă mai mult de 90% din cazare all inclusive, „vor beneficia semnificativ”. El clarifică însă că Insulele Canare rămân numărul unu pentru piața germană. 

 

Mai multe informații

All inclusiv-ul crește în rândul turiștilor germani

Aeroportul din Berlin. Fotografie: Berlin Branderburg Airport.

 

În spatele reducerilor

Într-un sondaj YouGov efectuat pe 2.126 de germani între 26 și 28 august, doar 8% au declarat că nu acordă atenție costurilor atunci când își planifică vacanța de iarnă, în timp ce 14% intenționează să-și reducă sejurul pentru a economisi bani si 27% care caută oferte și reduceri. Sfatul operatorului de turism este „rezervați devreme pentru a obține prețuri mici”.

 

În ciuda inflației actuale și a creșterii energiei, TUI asigură că în această iarna turiștii nu vor suferi un impact puternic asupra prețului călătoriilor. Motivul? Multe cote de de hoteluri și zboruri au fost negociate în primăvară și, din acest motiv, destinațiile populare „își vor menține prețurile stabile sau vor înregistra o creștere de o singură cifră”. Situatia va fi diferită în vară. 

 

Mai multe informații

Operatorii de turism germani își asumă o escaladare a prețurilor până vara viitoare

 

Cele mai populare destinații

Insulele Canare este cea mai populară destinație de iarnă în acest moment, de fapt TUI Fly va opera în jur de 70 de zboruri săptămânale din Germania. Egiptul ocupă locul al doilea în clasament, urmat de Turcia. Și pe locurile opt și unsprezece apar Mallorca și, respectiv, Spania continentală. 

 

Călătoriile pe distanțe lungi câștigă teren și, la TUI, una din trei rezervări este către o destinație îndepărtată. Oceanul Indian și Africa apar ca o tendință pentru iarna care vine, deși cele mai populare destinații pentru germani sunt Maldive, Thailanda, Statele Unite, Republica Dominicană și Mexic. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.