Shadow

O nouă grevă în Germania va afecta miercuri 100.000 de pasageri

După haosul provocat de grevele de săptămâna trecută pe 11 aeroporturi germane, joi, și aeroportul din Hamburg, vineri, o nouă zi de grevă va afecta miercuri sute de zboruri operate de Lufthansa. Compania aeriană se așteaptă la întârzieri și anulări pentru zborurile de miercuri și joi și recomandă pasagerilor afectați să verifice canalele oficiale pentru a afla situația zborurilor. 

Aeroporturile afectate 

Germania adaugă încă o săptămână de proteste pe aeroporturi. Sindicatul ver.di a anunțat o grevă de avertisment de o zi a personalului de la sol al companiei aeriene Lufthansa, de pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Hamburg  și Berlin, începând de miercuri.

Ziua de grevă va însemna, potrivit sindicatului și companiei aeriene, anularea a numeroase zboruri. Ar putea fi afectați peste 100.000 de pasageri, cărora Lufthansa le va trimite în această după-amiază un e-mail cu informații despre anulări și opțiuni de schimbare, care vor fi disponibile și pe aplicația companiei.

O nouă grevă în Germania va afecta miercuri
Germania va trece miercuri printr-o nouă zi de grevă în aeroporturi. Sursă: Hosteltur.

Negocieri pentru un nou record

Grevă de avertisment este declanșată în contextul negocierilor pentru un nou acord pentru 25.000 de muncitori. Ver.di solicită o creștere salarială de 12,5% și un acord pe 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru a compensa inflația.

Consorțiul a oferit un acord pe 36 de luni, în care nu va exista nicio majorare în primele opt luni, iar în primul an creșterea salarială nu va atinge nici măcar 2,0%. În plus, o parte din muncitori ar urma să primească o sumă forfetară pentru a compensa inflația, care ar fi mai mică decât cea pentru cei din departamentul tehnic. Anunțul ver.di vine într-un moment în care piloții de la Discover, subsidiară Lufthansa, sunt în grevă.

Mai multe știri despre Lufthansa:

Lufthansa se așteaptă să adauge 13.000 de noi angajați în 2024

Noua filială Lufthansa pentru scurt și mediu curier va decola în vara lui 2024

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.