Shadow

Operatorul de turism elvețian Hotelplan este de vânzare

Proprietarul operatorului turistic elvețian Hotelplan, lanțul de supermarketuri Migros, a emis un comunicat în care anunță vânzarea operatorului, care este în activitate de aproape de 90 de ani și a avut o cifră de afaceri de 1,73 de miliarde de franci elvețieni (1,844 miliarde de euro) în 2023, în creștere cu 20,6% față de anul precedent. Grupul a decis să cedeze această divizie, precum și divizia de cosmetice Mibelle, pentru a se concentra pe activitatea sa principală de retail, unde consideră că are cea mai mare capacitate de creștere. Hotelplan are o prezență globală, cu birouri în 20 de țări și o divizie specifică pentru piața britanică

„Viitorul de succes al acestor companii este foarte important pentru noi. Întrucât Migros nu mai este proprietarul ideal din cauza priorității sale strategice, intenționează să caute cu atenție cumpărători potriviți. În special, căutăm noi proprietari care au o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară de succes a companiilor”, explică Mario Irminger, președintele consiliului de administrație al FMC (Federation of Migros Cooperatives).

Hotelplan Group, cu sediul în Glattbrugg, Elveția este un grup elvețian de turism cu o prezență globala atât în domeniul vacanțelor, cât și al călătoriilor de business. Unitățile de afaceri ale grupului includ turoperatorul Hotelplan Suisse, cu brandul travelhouse și Tourisme pour tours, și divizia Volume Tour Operating, care include activități de vacanță pe plajă și city break cu brandurile Hotelplan, Migros Ferien și vtours.

Operatorul elveția Hotelplan caută cumpărator
Operatorul de turism elvețian Hotelplan este de vânzare. Sursă: Hotelplan.

În Regatul Unit, grupul este reprezentat de Hotelplan UK, unul dintre cei mai importanți specialiști britanici în vacanțe de schi și drumeții, cu brandurile Inghams, Inntravel, Espirit Holidays, Santa’s Lapland și Explore Worldwide. Portfoliul Hotelplan Group include, de asemenea, Interhome Group, liderul european în închirierea de case de vacanță, cu brandurile Interhome și Interchalet, și specialiștii în călătorii de business bta first travel și Finass Reisen. Departamentele IT, Finanțe, Digital și Strategie si Comunicare sunt gestionate la nivel central. Grupul Hotelplan este reprezentat cu birouri, sucursale, birouri de servicii locale și centre de turism de business în 229 de locații din 20 de țări.

A se citi și Va însemna apariția inteligenței artificiale dispariția operatorilor de turism?

 

Sursă: hosteltur,com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.