Shadow

Noua filială Lufthansa pentru scurt și mediu curier va decola în vara lui 2024

Compania City Airlines, nou înființată de Lufthansa Group, își va începe activitatea în vara anului 2024. Compania care a fost înființată în 2022 și a primit certificatul de operator aerian (AOC) de la Autoritatea Federală Germană pentru aviație în iunie anul trecut, își va opera zborurile de la hub-urile din München și Frankfurt și va oferi astfel și zboruri de legătură cu rutele Lufthansa. City Airlines va opera împreună cu Lufthansa CityLine, filiala de lung curier pe segmentul de agrement și de vacanță

Recrutarea personalului navigant, adică piloți și membri ai echipajului de cabină (însoțitori de bord), a început în luna noiembrie 2023.

„Consolidarea competitivă a rețelei de zboruri de scurt curier este esențială pentru poziția pe piață a Lufthansa Group și pentru creștere planificată a segmentului de zboruri de lung curier pe piața germană.

City Airlines ia în considerare, în vederea poziționării sale pe termen lung, recrutarea de piloți vorbitori de limba engleză în cadrul procesului de recrutare pentru personalul de cabină.

Noua filială Lufthansa pentru scurt și mediu curier va decola în vară
Primele avioane City Airlines (Sursă: City Airlines).

Candidații cu experiență anterioară vor avea prioritate la recrutare. Pentru angajații grupului interesați să treacă la City Airlines, grupul va negocia oferte cu condiții de trecere voluntară, în special pentru personalul Lufthansa CityLine.

„Cu City Airlines dorim să creăm perspective pentru următoarele decenii și să asigurăm locuri de muncă sustemabile în Germania. Aceasta este singura modalitate prin care putem să creștem în mod sustenabil și să consolidăm hub-urile din München și Frankfurt”, a declarat Jens Fehlinger, CEO al City Airlines. 

Noua companie a început deja discuțiile cu sindicatele partenere pentru a conveni asupra condițiilor pe care le vor propune pentru „locuri de muncă competitive și sigure”.

Clienții și pasagerii Lufthansa vor avea parte de aceeași experiență de client Lufthansa la bordul aeronavelor City Airlines. În timp ce City Airlines va începe operațiunile cu aeronave Airbus A220 sau Embraer.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.