Shadow

NCL va efectua pentru prima dată croaziere din Bilbao în acest an

Pe 7 septembrie, Norwegian Cruise Line (NCL) va lansa prima sa croazieră din Bilbao. Este una dintre principalele noutăți ale companiei pentru 2023, potrivit lui Kevin Bubolz, vicepreședinte și director general al companiei de croazieră pentru Europa Continentală, Orientul Mijlociu și Africa (CEMEA), într-un interviu acordat pentru Hosteltur. 

Operațiunea va fi efectuată cu Nava Norwegian Gem, care va naviga din Bilbao către diferite destinații din Europa pe rute de 12 zile. Acest lucru a fost declarat de Kevin Bubolz, care tocmai a adăugat responsabilitatea pentru piețele din Orientul Mijlociu și Africa la poziția de director general al NCL pentru Europa. O nouă etapă profesională care „îmi permite să continui să învăț și să mă dezvolt alături de companie”, spune el.

După ce a încheiat anul 2022 cu cifre pre-pandemice și ca „unul dintre cei mai buni ani ai companiei„, potrivit managerului, NCL abordează acest nou exercițiu financiar cu un nivel bun de rezervări.

El preconizează că 2023 va fi din nou un an record în ceea ce privește vânzările. În plus, compania, va putea oferi o capacitate mai mare, deoarece noul Norwegian Viva, a doua dintre cele șase nave din noua clasă de lux Prima, se va alătura flotei începând cu 10 august. Prima navă, denumită Norwegian Prima, a început să opereze în luna august a anului trecut.

În ciuda incertitudinii actuale și a costurilor în creștere, NCL nu se teme de un declin al călătoriilor. „Cererea are un tren ascendent în pofida creșterii prețurilor”, spune Bubolz. O bună parte a clientelei sale este reprezentată de „un consumator care caută o croazieră de înaltă calitate și își permite să călătorească în continuare în aceste circumstanțe”, adaugă el.

Kevin Bubolz, vicepreședinte și director general pentru Europa Continentală, Orientul Mijlociu și Africa, a dat declarații ziarului Hosteltur la ultima ediție a Fitur.

În ceea ce privește piața spaniolă, una dintre cele mai recente inițiative a fost deschiderea croazierelor în timpul iernii între Spania și Portugalia, și Maroc în anumite itinerarii, cu plecări din Malaga, Santa Cruz de Tenerife și  Lisabona. Executivul NCL da asigurări că acest program, care a început în noiembrie și se va încheia în martie, funcționează foarte bine, cu un grad de ocupare ridicat. Astfel, intenționează să repete operațiunea pentru următoarele două sezoane, iar intenția este de a stabili ca o rută fixă.

În plus, „am observat o nouă tendință, și anume că oamenii cumpără călătorii cu mult mai mult timp înainte„. De asemenea, au observat un interes tot mai mare din partea celor care călătoresc pe distanțe lungi pentru a călători în Europa. Principalii utilizatori ai navelor NCL sunt europenii, dar cei de pe piețe precum America și Asutralia încep să se remarce.

Călătorii care, la rândul lor, au nevoi noi: sejururi mai lungi. Spre deosebire de programele tradiționale de șapte nopți, mulți clienți cer șederi mai lungi „pentru că vin de pe piețe îndepărtate și doresc să cunoască mai bine destinația și să se bucure de experiența completă pe navele noastre”, adaugă managerul.

Din acest motiv, NCL optează pentru sejururi mai lungi. Ruta de iarnă din Insulele Canare, menționata mai sus, are itinerarii de 10-14 zile, cele ale Norwegian Gem, care va opera din Bilbao, vor fi de 12 zile, iar Norwegian Epic oferă deja în acest an sejururi mai lungi din Barcelona, de la șapte la 10 zile.

Mai multe informații despre companie și flotă:

Aceasta este Norwegian Prima, nouă navă de croazieră NCL

NCL încrezătoare în redresare, în ciuda conflictului dintre Rusia și Ucraina

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.