Shadow

Cele mai sigure companii aeriene din lume în 2023

AirlineRatings, singura agenție de rating și evaluare a industriei de transport aerian, și-a lansat clasificarea celor 20 de companii aeriene low cost din lume până în 2023, din 385 de companii aeriene, pe baza criteriilor sistemului său unic de evaluare a siguranței, sănătății și produselor de la bord cu șapte stele COVID-19, utilizat de milioane de pasageri din 180 de țări. În fruntei listei s-a aflat compania australiană Qantas, cu ocazia aniversării a 100 de ani de existență, care a redobândit primul loc după ce a devansat la limită Air New Zeeland , câștigătoarea din 2022

Companii aeriene principale

Cele mai sigure 20 de companii aeriene tradiționale din lume, în această ordine, sunt: 1) Qantas, 2) Air New Zealand, 3) Etihad Airways, 4) Qatar Airways, 5) Singapore Airlines, 6) TAP Air Portugal, 7) Emirates, 8) Alaska Airlines, 9) EVA Air, 10) Virgin Australia/Atlantic, 11) Cathay Pacific Airways, 12) Hawaiian Airlines, 13) SAS, 14) United Airlines, 15) Lufthansa/Swiss Group, 16) Finnair, 17) British Airways, 18) KLM, 19) American Airlines și 20) Delta Airlines. Potrivit portalului, marjele de siguranță care diferențiază aceste 20 de companii aeriene de top sunt foarte mici.

Pentru a face această evaluare, Airline Ratings ia în considerare o gamă largă de factori, inclusiv incidente grave, accidente mortale recente, audituri ale industriei aviatice și ale organelor de conducere, profitabilitate, inițiative de siguranță de top in industrie, evaluarea pregătirii piloților experți și de vârsta flotei.

„Cele mai sigure 20 de companii din topul nostru în 2023 se afă întotdeauna în fruntea inovației în materie de siguranță,  excelenței operaționale și a lansării a unor aeronave noi, mai avansate, cum ar fi Airbus A350(mai sus) și Boeing 787”, se arată în raport. 

Potrivit lui Geoffrey Thomas, liderului echipei AirlineRatings.com, aceste companii se remarcă în industrie și sunt în prima linie în ceea ce privește siguranța, inovația și lansarea de noi aeronave.

În alegerea Qantas, ca fiind cea mai sigură companie aeriană din lume până în 2023, AirlineRatings.com a remarcat că, pe parcursul celor 100 de ani de activitate, cea mai veche companie aeriană din lume, care operează fără întrerupere a acumulat un palmares uimitor de premiere operaționale și de siguranță și este acum acceptată ca fiind cea mai experimentată din industrie.

Thomas a explicat că, pentru a lua decizii, portalul analizează: accidentele pe o perioadă de 5 ani, incidentele grave pe o perioadă de doi ani, auditurile efectuatele de organele de conducere, vârsta flotei, analiza experților privind formarea piloților și protocoalele COVID.

Cu toate acestea, toate companiile aeriene au incidente în fiecare zi și multe dintre ele sunt probleme de fabricație a aeronavelor sau a motoarelor, nu probleme operaționale ale companiei aeriene. Modul în care echipajul de zbor gestionează aceste incidente este cel care determină o companie aeriană bună de una nesigură”, a spus Thomas.

Companiile aeriene low-cost

În acest an, AirlineRatings.com și-a extins selecția transportatorilor low-cost de la 10 la 20 de companii aeriene pentru 2023 din cele 385 pe care le monitorizează, ca răspuns la solicitările industriei de a-și extinde evaluarea.

Wizz Air - Wikipedia

Cele 20 de companii aeriene respectă în egală măsură cerințele de siguranță și sunt enumerate în ordine alfabetică: Air Arabia, AirAsia Group (AirAsia, AirAsia X, AirAsia Thailand și AirAsia Philipines), Allegiant, Air Baltic, easyJet, FlyDubai, Frontier, Jetstar Group, JetBlue, Indigo, Ryanair, Scoot, Southwest, Spicejet, Spirit, Vueling, Vietjet, Volaris, Westjet și Wizz.

Printre criteriile folosite pentru a stabili topul celor mai sigure 20 de companii aeriene low-cost: se numără: istoricul incidentelor din ultimii doi ani, istoricul accidentelor din ultimii cinci ani, rezultatele auditorilor efectuate de Organizația Aviatței Civile Internaționale (ICAO), organismul care guvernează aviația, listele de vehicule interzise de UE și vârsta flotei.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.