Shadow

Nave de croazieră conectate cu sateliții Starlink ai lui Elon Musk

Costa Cruises introducerea pe nava sa amiral Costa Toscana a conectivității wifi de ultimă generație cu Starlink de la SpaceX, compania lui Elon Musk specializată în tehnologia sateliților pe orbită joasă (LEO). Noul serviciu este acum operațional pentru croazierele navei în Mediterana de Vest în acest sezon de vârf

În plus, compania de transport maritim a subliniat, de asemenea, că, după Costa Toscana, serviciul inovator de bandă largă Starlink al SpaceX va fi implementat treptat de restul flotei Costa, începând cu Costa Smeralda, nava soră a Costa Toscana. Instalarea pe toate navele din flota Costa este programată să fie finalizată până în decembrie 2023.

Cruceros conectados con los satélites Starlink de Elon Musk
O navă Costa Cruises. Sursă: Costa Cruises.

„Datorită capacităților revoluționare ale sateliților cu orbită joasă Starlink, navele noastre vor avea acces la o conectivitate la internet de mare viteză și fiabilă ca niciodată. Obiectivul nostru este de a transforma modul în care operează navele noastre, oferind o experiență mai bună pentru oaspeții și echipajul nostru”, a declarat Giuseppe Carino, vicepreședinte al Experienței clienților și al veniturilor la bord pentru Costa Cruises.

Costa Cruises va realiza această experiență „printr-o combinație de diferite tehnologii, servicii și conexiuni în bandă largă”. 

În acest sens, Starlink va oferi oportunitatea unei conexiuni rapide la internet, o acoperire globală pentru a rămâne conectat chiar și în zone îndepărtate și o experiență îmbunătățită de navigare pe internet la bord, împărtășind experiența în timp real. În plus, „beneficiile nu sunt doar pentru oaspeți”, a remarcat compania.

Îmbunătățirea comunicării cu țărmul

De fapt, noul serviciu „va îmbunătăți comunicarea dintre nave și birourile de la țărm, optimizând diverse aspecte ale operațiunilor navelor și asigurând o experiență de croazieră mai ușoară și mai eficientă„. Și bineînțeles, utilizarea privată a internetului de către membrii echipajului „se va îmbunătăți, de asemenea, considerabil, permițându-le o conexiune și mai fiabilă și mai rapidă”, a spus el.

A se citi și Costa Cruises a împlinit 75 de ani: 10 etape importante din istoria sa.

Ca urmare a acestei adăugări, mai întâi pe Costa Toscana și, în curând, pe alte nave Costa Cruises, oaspeții vor avea posibilitatea de a achiziționa pachetele „Pay per Minute”, „Whatsapp”, „Social” și „Full”, care includ noua conexiune Starlink.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.