Shadow

Meliá din China confirmă revenirea la normalitate „foarte lentă și relativă”

Interviu/ Birourile Meliá Hotels International din Shanghai s-au redeschis la capacitate maximă la data de 15 aprilie, după mai mult de două luni de telemuncă, dar respectând un întreg protocol de precauții și măsuri de igienă. Vicepreședintele sau pentru Asia-Pacific, Bernardo Cabot, explică în acest interviu cum este această revenire la „normalitate”. 

 

Cum este revenirea la normalitate?

În primul rând, aș dori să subliniez că este adevărat că în China suntem într-o fază de recuperare după ce am depășit cele mai grave faze ale ciclului. Revenirea la normalitate este foarte lentă și foarte relativă. Măsurile din țară sunt încă foarte stricte și este foarte important să se facă acest lucru pentru a preveni noile infecții. Continuăm să utilizăm obligatoriu măști, majoritatea achizițiilor sunt făcute online și, desigur nu există activități care implică aglomerări și grupuri. Viața socială este încă foarte limitată; se deschid restaurante, coafoare, spații de agrement, dar au foarte puțini clienți. Au trecut două luni foarte grele și acum trebuie să învățăm să trăim din nou împreună. 

 

Iar în cazul concret al revenirii la activitate în birourile Meliá?

Întoarcerea noastră la birouri este foarte treptată, de la vizite sporadice pentru colectarea materialelor necesare, la două zile pe săptămână, apoi la trei zile pe săptămână și cu echipa eșalonată și acoperind diferitele zone și, desigur, fără întâlniri față în față. Pentru a accesa biroul nostru încă trebuie trecute trei controale de securitate. 

Bernardo Cabot, vicepreședinte al lanțului pentru Asia-Pacific, la locul său de muncă în prima zi de recuperare din „noua normalitate”.

 

Prin urmare, aceste măsuri de securitate sunt 100% menținute?

Da. Așa cum am mai spus, toate măsurile de securitate sunt menținute: măști, distanțe minime, absența ședințelor, curățare și dezinfectare continuă. În acest sens, continuăm să fim foarte stricti, astfel încât tot efortul depus până acum să fie consolidat în rezultate de durată. 

 

Cum este planificată această revenire la normalitate în privința termenilor, de exemplu?

În principiu, am revenit la această normalitate relativă la data de 15 aprilie, biroul din Shanghai fiind deja deschis, dar cu toate măsurile preventive în vigoare. Incorporarea a fost treptată în ultimele săptămâni. Aceasta este situația din China, dar trebuie remarcat faptul că birourile noastre din Indonezia și Vietnam sunt încă închise, deoarece Asia de Sud-Est este într-o fază anterioară și echipele noastre lucrează de acasă. 

 

Se recuperează rezervările, fie și într-un procent mic și pe termen lung?

Da, în China observăm că cele patru hoteluri deschise recuperează cererea și, deși oferim în continuare servicii limitate, tendința rezervărilor este în creștere. În China, avem hotelurile Gran Melia Xi’an, Melia Jinan, Innside Zhengzhou și Meliá Shanghai Honqiao; iar la sfârșitul lunii aprilie estimăm să deschidem Melia Shanghai Parkside. Tendința în China este bună. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.