Shadow

Recuperarea turismului se va face în trei etape

Recuperarea sectorului turismului pe piețele europene, odată controlată criza de sănătate a coronavirusului, se va desfășura în trei etape, potrivit unei analize bazate pe căutările de zboruri din ultimele două săptămâni ale lunii martie, realizată de firma de marketing digital Sojern. În acest fel, mai întâi vor fi recuperate călătoriile interne, apoi pe distanțe regionale și, în sfârșit, pe distanțe internaționale. 

 

„Această criză a avut, fără îndoială, un impact asupra industriei de turism, dincolo de ceea ce oricine se așteaptă sau s-a prezis„, afirmă Sojern în prezentarea rezultatelor studiului.

 

Și, potrivit acestei companii, „Îi va lua timp industriei să se recupereze și, de asemenea, va avea nevoie de timp pentru a recâștiga încrederea consumatorilor„. 

 

Drept urmare, ne așteptăm ca recuperarea să înceapă pe plan intern, turiștii alegând să călătorească aproape de casă. Acesta este cu siguranță cazul țărilor europene”, adaugă firma. 

 

Faza 1: călătorii interne

Astfel, luând drept referință căutările de zboruri efectuate în ultimele două săptămâni ale lunii martie pentru a călători în propia țară, ratele de variație interanuală în fiecare lună sunt practic negative de acum până în decembrie în cazul Franței, Germaniei, Italiei, Spaniei și Regatului Unit. 

 

Abia din ianuarie 2021, atunci când variațiile menționate încep să recupereze în cazul Franței (+17%), Italiei (+102%) și Regatul Unit (+60%).  În schimb, în Spania căutările realizate în aceeași perioadă pentru a călatori în ianuarie au scăzut cu 51%. 

Căutările de zboruri naționale realizate în ultimele 14 zile ale lunii martie în respectivele țări. Sursă: Sojern.

 

Faza 2: călătorii în Europa

Într-o a doua fază, pe măsură ce încrederea consumatorilor și-a revenit după criza de sănătate a coronavirusului și a restricțiilor de circulație crescute, interesul de a călători în străinătate va crește progresiv, deși fără a părăsi Europa. 

 

De fapt, acum nu există nicio creștere a căutărilor de zboruri pentru perioada de vară, cum se obișnuiește în aceste date. După cum subliniază Sojern, „călătorii britanici preferă să-și planifice următoarea călătorie mai târziu în acest an„. 

 

Faza 3: deplasări de lungă durată

După recuperarea călătoriilor naționale și regionale care au urmat, recuperarea călătoriilor pe distanțe lungi ar avea mai mult timp pentru a avea loc, subliniază Sojern. 

 

De fapt, rezervările de zboruri (nu căutările) realizate în ulrimele 14 zile din luna martie pentru a călători din alte continente în Europa, până în ianuarie 2021, arată cifre negative în toate destinațiile analizate: Franța (-54%), Germania (-70%), Italia (-8%), Spania (-65%) și Regatul Unit (-34%).

 

Cu alte cuvinte, nu există încă semne de redresare în călătoriile de lungă durată în Europa în următoarele zece luni. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.