Shadow

Air France va primi un împrumut de 7 miliarde € de la statul francez

Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a anunțat vineri că statul va oferi un „sprijin istoric” de 7 miliarde de euro către Air France și negociază un alt împrumut de aproximativ 5 miliarde către Renault pentru a ajuta ambele companii să facă față crizei provocată de Coronavirus. Așa cum am informat în știrea Air France va primi „sprijin masiv” din partea statului și ar putea fi naționalizată, situația companiei ar fi critică, iar Franța are în vedere chiar și naționalizarea acesteia. 

 

Le Maire a indicat în lanțul „TF1” că din cele 7 miliarde pentru compania franceză, 4 miliarde vor fi împrumuturi garantate de stat, dar oferite de consorțiu băncii franceze și internaționale, iar celelalte 3 miliarde un împrumut direct de stat. 

 

Ministrul a adăugat ca cele 5 miliarde pentru producătorul auto Renault sunt încă în curs de negociere, dar a menționat că în acest caz ar fi un împrumut garantat de stat. 

 

„Sprijinim Air France așa cum vom sprijini toate companiile franceze, fie ele mici sau strategice”, a declarat Le Maire, care a subliniat că naționalizarea liniei aeriene „nu este la ordinea zilei” și că aceste împrumuturi nu constituie „un check in alb”. 

 

„Statul, care deține 14% din capitalul său, a stabilit condiții pentru rentabilitate, „pentru că sunt banii francezilor și este necesar că Air France să depună eforturi”, precum și pentru cele ecologice, cu intenția că această companie „să devină cea mai prietenoasă cu mediul înconjurator de pe planetă”. 

 

„Trebuie să se prezinte un plan de reducere a emisiilor de CO2 (dioxid de carbon) și de a transforma flota sa pentru a fi mai puțin poluantă, a face mai puțin zgomot și a fi mai ecologic”, a adăugat el. 

 

Le Maire a subliniat că este prima dată când statul oferă „un sprijin atât de important”, dat a subliniat că este o chestiune de independență la fel de mare ca și conservarea locurilor de muncă, „pentru că în spatele acesteia se află întreaga filială aeronautică”. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.