Shadow

Legăturile de familie au contribuit la rezistența turismului

Rezervările de zbor către cinci piețe europene arată că, călătoriile din țări cu legături culturale istorice și populații expatriate au fost mai rezistente decât călătoriile de agrement în timpul restricțiilor mai severe asupra coronavirusului, datele compilate de Amadeus Marketing Information and Data Tapes (MIDT)

Amadeus a evaluat rezervările de zboruri către Franța, Germania, Rusia, Spania și Regatul Unit din martie până în septembrie 2020, lunile în care călătoriile internaționale au fost cele mai afectate de blocările din cauza pandemiei.

Datele evidențiază, de exemplu, că rezervările de zbor din Statele Unite către Regatul Unit au scăzut cu 131% în acea perioadă, în timp ce cele afectate din Pakistan – la o distanță similară cu cea care separă Regatul Unit de statele de este ale Regatului Unit – au scăzut mai puțin de jumătate din această cifră (-65%).

Datele Amadeus sugerează, așa cum a detaliat directorul său general pentru Spania și Portugalia, Christian Boutin, că „călătoriile din motive familiare și personale au fost ușor mai puțin afectate”.

Rezervările către Franța au scăzut cu peste 100% din SUA (142%), Germania (109%), Algeria (-108%) și Regatul Unit (-107%); în timp ce cele efectuate din Guadelupa (-78%), Martinica (-80%) și Tunisia (-86%) – țări cu un procent ridicat de populație expatriată și care sunt departamente, regiuni sau au legături strânse cu Franța- au cunoscut un declin mai redus.

Călătoriile transantlantice către Regatul Unit, Franta, Germania și Spania din SUA au fost foarte afectate. Cel mai mare declin al călătoriilor către piețe cheie a fost din Australia în Regatul Unit, unde traficul de rezervări au scăzut cu 165%. 

În acest sens, Christian Boutin, directorul general al Amadeus din Spania și Portugalia și responsabil cu segmentul Retail pentru Europa de Vest, a explicat că, „deși traficul de vacanță neesențial în EMEA (Europa, Orientul Mijlociu  și Africa) a fost puternic afectat până din martie până în septembrie – inclusiv lunile critice de vară -, datele noastre sugerează că, călătoriile din motive familiale și personale au fost mai puțin afectate„.

„Numărul de căutări de zboruri pentru fiecare regiune a scăzut, de asemenea, dar nu atât de mult ca rezervările, așa că dorința și curiozitatea de a călători sunt în mod clar acolo pentru momentul în care industria turistică se reactivează”, potrivit lui Christian Boutin. 

Imagine regională

Spania

Deschiderea călătoriilor în Europa în timpul verii a fost un factor care nu a oprit căderea rezervărilor din principalele țări europene, cauzată de restricțiile de mobilitate. Spania este destinația de vacanță preferată în Regatul Unit, însă rezervările au scăzut cu 118% între martie și septembrie. Ca și pe alte piețe din nordul Europei, călătorii din SUA au înregistrat, de asemenea, un declin semnificativ în acele luni, scăzând cu -140%.

Cele mai mici rate de scădere ale rezervărilor din toate țările au fost cele din Pakistan (-32%), Senegal (-66%) și Republica Dominicană (-86%). Și, așa cum a subliniat Boutin, „călătoriile de agrement în Spania au scăzut anul acesta, dar nevoia de a călători pentru a vizita prietenii și familia pare să fi fost mai rezistentă„.

Regatul Unit

Regatul Unit a fost, de asemenea, afectată de lipsa de vizitatori americani în acest an. Blocări strânse și restricții de călătorie în Germania, India, China și Australia și au jucat probabil un rol cheie în scăderile mari de rezervări, în timp ce cele mai mici scăderi între martie și septembrie s-au înregistrat în Pakistan (-65%), Bulgaria (-74%) și Turcia (-82%).

Franța

Franța a înregistrat o scădere semnificativă a rezervărilor, inclusiv de pe două dintre cele mai apropiate piețe ale sale, Regatul Unit și Germania. Contrar tendinței generale, Algeria, țara cu care menține o legătură strânsă, a înregistrat o scădere mai mare a rezervărilor (-108%) decât vecina sa Tunisia (-86%).

Germania

Rezervările pe patru piețe cheie – Regatul Unit, Franța, Spania și China – au suferit restricții severe asupra călătoriilor internaționale, cu o reducere de peste 100% în acele luni. Ca și pe alte piețe, țările cu un procent ridicat de populație expatriată în Germania, precum Turcia (-86%) sau Bulgaria (-81%) au cunoscut un declin mai mic.

Rusia

Rezervările din Ucraina, vecina Rusiei, au scăzut mult mai puțin decât cele ale vizitatorilor din străinătate, cum ar fi Germania, care au fost deosebite de afectate, scăzând cu -149%.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.