Shadow

Investiții transfrontaliere: oportuniștii se interesează de hoteluri

Profilurile oportuniste ale investitorilor transfrontalieri din Europa arată interes anul acesta pe segmente mai provocatoare de efectele pandemiei, cum ar fi hotelurile și magazinele. Acest lucru este confirmat în raportul European Cross-Border Investment realizat de firma de consultanță internațională Savills Aguire Newman, care indică faptul că investițiile imobiliare transfrontaliere pe continent vor crește cu până la 15% în 2021 pentru a ajunge la aproximativ 120.000 milioane de euro. 

 

Studiul menționat anterior detaliază faptul că principalii factori care vor favoriza această creștere sunt o tendință de creștere a alianțelor dintre capitalul non-european și administratorii de investiții cu sediul în Europa și creșterea alocărilor de capital către sectorul imobiliar pentru a profita de diferența cu performanță a obligațiunilor suverane

 

Savills spune că, deși banii europeni se vor concentra pe oportunități apropriate de piață sa internă, volumul investițiilor de capital non-europene va crește probabil comparativ cu anul trecut. 

 

Activitatea din prima jumătate a anului va continua să fie afectată de restricțiile de mobilitate, după cum a subliniat Carlos Ruiz-Garma, director regional al piețelor de capital Savills pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), dar „va exista o creștere a numărului de investitori străini care doresc să formeze alianțe cu managerii de investiții europeni, ceea ce va genera impuls pe piață”. 

Investitorii străini caută alianțe cu manageri de investiții hoteliere europeni care vor stimula piața, potrivit Carlos Ruiz-Garma, manager al Savills Aguirre Newman.

 

În 2021, adaugă el, „Investitorii non-europeni vor continua să-și diversifice portofoliile în Europa datorită randamentului aproape zero al obligațiunilor suverane. Atractivitatea piețelor europene constă în stabilitatea macroeconomică și politică relativă, împreună cu lichiditatea și dimensiunea lor ridicate, oferind o diversificare geografică foarte atractivă și necesară pentru acești investitori”. 

 

Firma de consultanță internațională indică faptul că, în 2021, capitalul transfrontalier va continua să își marcheze prezența în toate sectoarele imobiliare, de la cele mai tradiționale, cum ar fi birourile și logistica, până la cele mai actuale, cum ar fi centrele de sănătate sau de date. 

 

Obiectivele investitorilor transfrontalieri

Europa. – În cursul acestui an, așa cum s-a întâmplat în 2020, europenii își vor menține interesul pentru activele core, desfășurându-și capitalul în diferite clase, acei investitori cu intrări nete puternice în fondurile lor. 

 

America de Nord. – Se așteaptă ca investitorii americani și canadieni să aibă o prezența puternică în sectoarele tradiționale în acest an, profitând de oportunități din birouri, magazine și hoteluri. 

 

Orientul Mijlociu. – Investitorii arată un interes tot mai mare pentru nișele de piață, cum ar fi căminele studențești. De asemenea, aceștia vor rămâne activi în orașele secundare de pe piețele din Europa Centrală, precum Germania, Olanda și Regatul Unit

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.