Shadow

Japonia aplică restricții pentru a proteja Muntele Fuji de turismul excesiv

Începând din vara acestui an 2024, vizitatorii Muntelui Fuji vor trebui să plătească pentru a parcurge una dintre rutele de escaladă ale emblematicului munte sacru și, de asemenea, vor fi limitate vizitele zilnice la una dintre principalele atracții turistice și un simbol al Japoniei. Acestea sunt principalele aspecte ale noilor restricții pe care le va introduce în acest an în încercarea de a proteja situl sacru de overtourism (turișm excesiv) de efectele acestuia, cum ar fi poluarea și siguranța drumețiilor. 

Pentru a contribui la curățarea muntelui, autoritățile japoneze au introdus o taxă și o limită zilnică de 4.000 de vizitatori pentru traseul Yoshida de pe Muntele Fuji, precum și o nouă taxă de trecere pe care o consideră necesară pentru a proteja mediul înconjurător.

În ultimii ani, Muntele Fuji a cunoscut o creștere a numărului de vizitatori, ceea ce a adus cu sine la preocupări legate de deșeurile și de siguranța drumețiilor.

Japonia aplică restricții pentru a proteja Muntele Fuji
Muntele Fuji. Sursă: Reggiepen pe Flickr (https://www.flickr.com/photos/reggiepen).

Guvernul prefecturii japoneze Yamashi, care supraveghează activitățile de drumeție în situl declarat patrimoniu mondial UNESCO, a propus măsuri pentru a ajuta la curățarea muntelui și la conservarea mediului înconjurător al așa-numitului „vulcan adormit”, înalt de 3.776 de metri, un loc sacru pentru japonezi.

Mai exact, de la 1 iulie, țara a decis să introducă o taxă și o limită zilnică de vizitatori pe cel mai popular traseu, Yoshida, cea mai populară ascensiune datorită accesului ușor din Tokyo și a frecvenței cabanelor montane de pe traseu care oferă cazare și masă.

De asemenea, alpiniștilor li se va interzice să înceapă ascensiunea între orele 16:00 și 20:00.

Japonia aplică restricții pentru a proteja Muntele Fuji
Alomeratul traseul Yoshida de pe Muntele Fuji. Sursă: Derek Mawhinney – Wikipedia.

Potrivit guvernului japonez, traseul Yoshida s-a confruntat anul trecut cu un „număr fără precedent” de alpiniști și se așteaptă la o creștere similară în acest an. Mai mult de jumătate dintre cei 221.322 de alpiniști care au ajuns la vârful Muntelui Fuji in 2023 au făcut-o prin intermediul traseului Yoshida.

În plus, acumularea de deșeuri de-a lungul traseului care a provocat creșterea numărului de vizitatori a dus la unul, precum și la ambuteiaje care au dus la accidente și răniri, spun oficialii. Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la faptul că drumeții neexperimentați care încearcă să parcurgă traseul întâmpină dificultăți în apropierea vârfului, unde există mai puține facilități.

Comunicatul adaugă că există planuri de instalare a unei porți la intrarea pe traseul Yoshida, unde vor fi colectate taxe de trecere. Autoritățile spun că încasările vor fi folosite pentru a construi adăposturi de-a lungul traseului pentru a fi folosite în cazul unei erupții vulcanice și pentru a întreține traseul de drumeție.

A se citi și:

Veneția limitează grupurile de turiști ghidați la maximum 25 de persoane

Top cele mai aglomerate destinații din Europa

Acropola din Atena va avea o limită zilnică de vizitatori

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.