Shadow

Acropola din Atena va avea o limită zilnică de vizitatori

Acropola din Atena va stabili o limită maximă zilnică de vizitatori, începând cu 4 septembrie, pentru a garanta experiența și a proteja cel mai renumit sit arheologic din Grecia. Acesta este un program pilot care va fi extins la toate siturile arheologice cu bilete electronice începând cu 1 aprilie 2024. 

Lina Medoni, ministrul grec al Culturii, a anunțat, într-un interviu la Real FM că, în urma unui studiu realizat de Organizația pentru gestionarea și dezvoltarea resurselor culturale (ODAP), s-a decis reducerea limitei maxime de intrare la Acropole la 20.000 de persoane.

Intrarea la Acropole din Atena, inclusă în Patrimoniul Mondial din 1987, va fi împărțită în trei intervale orare, de la ora 8.00 până la ora 20.00, și se va aplica atât grupurilor, cât și vizitatorilor individuali. 

Grecia pune limite la accesul zilnic la Acropolă: 20.000 de vizitatori
Acropola nu va putea primi mai mult de 20.000 de vizitatori zilnici. Sursă: Peter Mitchell pe Unsplash.

Scopul acestei măsuri este de a evita blocajele și supraaglmararea, în condițiile în care complexul arheologic a primit până la 23.000 de persoane într-o singură zi.

„Evident, turismul este bun pentru țară, pentru noi toți. Dar trebuie să găsim o modalitate de a ne asigura că turismul excesiv nu provoacă daune monumentului„, a declarat Medoni, menționând că acest program pilot va contribui la siguranța Acropolei și a lucrătorilor, precum și la îmbunătățirea experienței vizitatorilor.

Mai multe informații privind limite puse turismului în:

Turism excesiv: iată ce face Sardinia pentru a-și proteja plajele

După supraturism: regulile de vizitare după redeschiderea plajei lui DiCaprio

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.