Shadow

Hotelurile fantomă, înșelătorie care costă OTA milioane de euro

Creșterea hotelurilor false devine o problemă de dimensiuni semnificative pentru OTA, ale căror conturi se văd lovite de acest fenomen. Conform datelor eNett International, aceasta și alte tipuri de fraude costă intermediarii 21.000 de milioane de dolari (18.169 milioane de euro) în fiecare an și se estimează că această cifră va ajunge la 25.000 de milioane de dolari (21.630 de milioane de euro) în 2020. 

 

În afară de apariția de site-uri false precum Alps-stay.com, cum înșeală escrocii agențiile online? Anthony Hynes, directorul executiv al eNett International, explică faptul că, de obicei încarcă un hotel fals și apoi folosesc carduri de credit furate pentru a face rezervări. OTA efectuează plata către presupusa unitate și începe să primească returnări ale acestor plăți. În acest moment, escrocherul va fi retras deja banii trimiși în avans de către agenția online și nu va mai da semne lăsând o gaură companiei. 

Hotelurile fantomă, înșelătorie care costă OTA milioane de euro
Hotelurile fantomă, înșelătorie care costă OTA milioane de euro

 

O altă înșelătorie în plină expansiune este cea a ‘prețurilor camerei umflate’. Există cazuri în care tarifele sunt umflate dramatic de o creștere a rezervărilor. Aceasta indică o înțelegere între hotel și escroc. Atunci când hotelurile cresc prețurile camerelor lor, escrocii folosind datele cardurilor furate pentru a rezerva prin intermediul OTA. Atunci când OTA primește returnarea plății, hotelul oferă documentația clienților și nu ia în considerare frauda. Rezultatul? OTA asumă pierderea, iar hotelul și escrocul își împart câștigul. 

 

Agențiile online suferă, de asemenea, escrocherii cu vânzarea de bilete. Folosind cărți de credit furate, escrocii vând biletele respective pe rețelele sociale la un preț redus. Atunci când vine data pentru a merge la un eveniment sau atracție turistică, fie OTA rămâne fără bani după ce a primit returnarea plății, fie clientul este respins pentru că are un bilet fals. 

 

Informația de referință este disponibilă pe Travolution.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.