Shadow

Grevă și zboruri anulate: 15.000 de operațiuni din august anulate în Europa

Pe măsură ce continuă să se confrunte celor două mari provocări în acest sezon de vară, lipsa de personal, pe de o parte și grevele pe de altă parte; companiile aeriene au raportat la nivel global 25.378 de zboruri anulate din programul lor din august, ceea ce echivalează cu eliminarea a aproximativ 818 de zboruri zilnice, 4,4 milioane de locuri rămase nevândute și mai puțin cu 1% din totalul programat. Dintre aceste operațiuni, 15.788 corespund Europei

Sectorul transportului aerian, unul dintre cele mai afectate în timpul pandemiei, cu activitatea aproape total paralizată, companiile aeriene și aeroporturile fără pasageri, iar flota de aeronave la sol și pistele goale, a intrat din nou în criză din cauza unei combinații a creșterii vertiginoase a cererii reținute, care coincide cu lipsa de personal și cu disputele de muncă.

Potrivit unui raport al Cirium, o firmă de informații aviatice, fără îndoială, continentul european este regiunea care este cea mai afectată de anulări, greve și haos din aeroporturi, din cauza cozilor sau a problemelor de gestionare a bagajelor, chiar și de la unul disproporționat.

Totuși, în total, programul din august în Europa a fost redus cu 2%, peste media mondială, cu o reducere de 15.788 de zboruri sau mai mult de țase din 10 din totalul mondial. Situația afectează mai multe dintre principalele companii aeriene europene. 

Companiile aeriene cu cele mai multe zboruri anulate 

Turkish Airlines este compania aeriană care a redus cele mai multe servicii în luna august în ultima săptămână. Mai mult de jumătate din hub-ul său de pe Aeroportul din Istanbul, al doilea cel mai aglomerat aeroport internațional anul trecut. La nivel de sistem, aproximativ 46 de rute turcești au fost suspendate sau au mai puține zboruri. Unele reduceri au de-a face cu Rusia, precum și suspendarea zborurilor sale către Ucraina din nou.

  1. Turkish Airlines: 4.408 (-9,6%)
  2. British Airways: 3,600 (-13,9%)
  3. EasyJet: 2,405 (-3,8%)
  4. Lufthansa: 1,888 (-4,7%)
  5. Wizz Air: 1,256 (-4,4%)
  6. KLM: 944 (-4,6%)

Mai multe informații despre acest subiect:

Greve și zboruri anulate: cele 10 țări europene mai afectate

Cele 10 companii aeriene cu cel mai mare număr de anulări din Europa

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.