Shadow

Greenwashing: ce consecințe are urmărirea sa penală pentru agențiile de turism?

Greenwashing este o practică înșelătoare care constă în prezentarea unui produs sau serviciu ca fiind mai ecologic decât este în realitate, pentru a atrage consumatorii preocupați de mediu. Această practică este din ce in ce mai frecventă în sectorul turismului, în special în transportul aerian, care este unul dintre cele mai poluante sectoare și care se confruntă cu o presiune socială și de reglementare din ce în ce mai mare pentru a-și reduce emisiile de gaze cu efect de seră. 

Cu toate acestea, greenwashing-ul nu afectează doar companiile aeriene, ci și agențiile de turism și distribuitorii B2B implicați în vânzarea de zboruri și alte servicii turistice. Acești actori pot fi expuși unor riscuri judiciare, reputaționale și financiare, dacă repetă sau răspândesc afirmații false sau înșelătoare cu privire la durabilitatea produselor pe care le oferă.

Greenwashing: ce consecințe are urmărirea sa penală pentru agențiile de turism?
Transportul aerian este foarte contaminant. Sursă: Pexels.

Ce consecințe are această tendință pentru vânzătorii de turism și distribuitorii B2B, cu ce provocări și oportunități se confruntă aceștia, cum pot acționa în mod responsabil și transparent. 

Săptămâna trecută, autoritatea britanică de supraveghere a publicității a interzis reclamele Google de la Air France, Lufthansa și Etihad pentru că „oferă o impresie înșelătoare cu privire la impactul pe care îl are advertiser-ul asupra mediului”, au relatat Financial Times și alte instituții media din întreaga lume.

Aceste anunțuri pretindeau că liniile aeriene s-au angajat să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, să reducă sau să compenseze emisiile, fără a furniza dovezi suficiente sau clare cu privire sau clare cu privire la acțiunile sau rezultatele acestora.

Acest lucrat a urmat rapoartele publicate de Reuters și de alte mijloace de informare în masă abia în luna septembrie cu privire la acțiuni individuale similare împotriva Ryanair, Etihad și Lufthana, chiar și KLM are un proces civil intentat împotriva sa. Aceste cazuri arată că practicile de greenwashing sunt din ce în ce mai mult monitorizate și sancționate de autorități și de consumatori, care cer mai multă onestitate și consecvență în comunicarea privind sustenabilitatea.

Mai multe informații legate de greenwashing

Cazuri de greenwashing ale companiilor aeriene din Europa și SUA denunțate în instanță

Costul pentru aviația europeană să devină carbon netZero va fi de 800 de miliarde de euro

Situația reprezintă o provocare pentru agențiile de turism și distribuitorii B2B, care trebuie să se asigure că afirmațiile pe care le fac sau le transmit cu privire la sustenabilitatea produselor pe care le vând sunt susținute de date fiabile și verificabile. În caz contrar, acestea se pot trezi implicate în proceduri legale, pot pierde încrederea clienților, își pot afecta imaginea și reputația și pot pierde oportunități de afaceri sau de finanțare.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.