Shadow

Destinațiile care „încă” garantează un Crăciun alb

Se estimează că, anul trecut, până la cinci milioane de pasageri au călătorit în străinătate de Crăciun și Anul Nou, optând pentru soarele de iarnă sau pentru o escapadă tradițională în zăpadă. Mulți visează să se bucure de un Crăciun alb ca în povești, în destinațiile înzăpezite, pline de atmosfera festivă, lumini strălucitoare și pături de zăpadă strălucitoare. 

Experții în turism de la StressFreeCarRental.com au dezvăluit șase sate de iarnă fermecătoare din Europa care îți permit să te bucuri de Crăciun într-un adevărat tărâm al minunilor de iarnă.

6 Destinații care "încă" garantează un Crăciun alb
Hallstatt, un sat cu o vedere de Crăciun în Austria. Sursă: Unsplash
  1. Inari, Finlanda. Satul idilic Inari este cunoscut ca fiind inima Finlandei și se află la nord de Cercul Artic. Este o escapadă perfectă pentru o experiență autentică de Crăciun cu peisaje înzăpezite impresionante, safari cu husky și croaziere cu sănii trase de reni. Cu climatul său rece și umed, lunile de iarnă sunt răcoroase, dar atunci orașul prinde viață cu păduri înzăpezite și cu șansa de a vedea frumoasele lumini verzi ale aurorei boreale.
  1. Tomintoul, Scotia.Tomintoul este cel mai înalt sat din Highland-urile scoțiene și este cunoscut pentru abundența de activități sportive și în aer liber, cum ar fi schiul, snowboardingul și frumoasele trasee de mers pe jos. Pe lângă peisajele spectaculoase și munții accidentați, aici ninge în medie de 61 de zile pe an, astfel că localnicii se bucură adesea de un Crăciun Alb.
  1. Hallstatt, Austria. Renumit pentru farmecul și spiritul său, Hallstatt se află în zona înaltă a Alpilor, înconjurat de munții înzăpeziți și păduri dese de molid. Cabanele pitorești, lacurile înghețate și străzile strălucitoare îl fac locul perfect pentru a experimenta magia Crăciunului.
  1. Mittenwald, Germania. Acest orășel are un farmec alpin și o atmosferă de sezon, înconjurat de munții acoperiți de zăpadă și clădiri de poveste. Iarna este lungă și rece, ceea face din Mittenwald, o stațiune perfectă pentru călători, care se pot bucura de lanțurile muntoase impresionante.
  1. Cortina d’Ampezzo, Italia. Vremea de iarnă îmbogățește atmosfera de basm din Cortina d’Ampezzo, cocoțată în munții Dolomiţi, înconjurată de clădiri de piatră, biserici și castele. Este un loc minunat în ziua de Crăciun, renumit pentru peisajele, patrimoniul și activitățile sportive în aer liber, cum ar fi schiul.
  1. Karpacz, Polonia. Situat la poalele munților și preferat de pasionații sporturilor de iarnă, Karpacz este o destinație de Crăciun care nu trebuie ratată. Această destinație de iarnă se caracterizează prin farmecul său, vizitatorii fiind atrași de priveliștile montane și de faptul că este o alternativă excelentă la stațiunile alpine aglomerate.

Mai multe informații despre Crăciun

Top 10 destinații cu cel mai mare grad de ocupare de Crăciun, conform Amadeus

Destinațiile europene cu cele mai frumoase lumini de Crăciun

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.