Shadow

Grecia relaxează cerințele de intrare pentru străini

Pe măsură ce valul de infecții cauzat de varianta omicron a COVID-19 se diminuează, țările europene încep să-și relaxeze cerințele de intrare.  De luni, 7 februarie, pentru a intra în Grecia cei vaccinați nu vor mai fi nevoiți să prezinte test PCR negativ. Acest lucru a fost anunțat duminica trecută de către Autoritatea Aviației Civile Elene (CAA). Este o decizie similară cu cea care a intrat în vigoare în această săptămână și în Portugalia

 

În decembrie anul trecut, autoritățile elene, împreună cu alte țări europene, au restabilit obligația de a prezenta un PCR negativ sau un test rapid efectuat 72 și 24 de ore pentru toți străinii, inclusiv pentru cei vaccinați din Uniunea Europeană. 

 

Acum, se renunță la această cerință și din această săptămână toți pasagerii din statele membre ale UE și din Acordul Schengen, precum și din cele 33 de țări din afara UE care au aderat la certificatul digital COVID, nu vor trebui să prezinte acest test dacă sunt vaccinați. 

 

Această noi cerințe au intrat în vigoare de luni 7 februarie și vor fi valabile până luni 21 februarie, potrivit Aviației Civile. 

 

Da, rămâne în vigoare cerinta pentru toți călătorii care intră în țară, indiferent de naționalitate, de a completa un formular electronic înainte de plecare zborului lor. 

Cerința certificatului COVID pentru a intra în Grecia rămâne valabilă.

 

Mai mult, pasagerii din UE trebuie să prezinte certificatul COVID la sosire. Certificatul de vaccinare este valabil nouă luni de la finalizarea vaccinării de bază și fără limita de timp pentru călătorii care au primit doza de rapel. 

 

Certificatul de trecere prin boală este valabil până la 180 de zile de la contagierea cu COVID. 

 

Cei care nu sunt vaccinați trebuie să prezinte un test PCR făcut în ultimele 72 de ore sau un test antigen efectuat cu 24 de ore înainte de sosire. 

 

Aceste cerințe sunt obligatorii pentru toate persoanele de peste cinci ani

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.