Shadow

Europa recuperează cele mai dure restricții înainte de Crăciun pentru Omicron

Veto-urile la sosirea pasagerilor din țări terțe, a cetățenilor nevaccinați, cerințele de testare, revenirea la izolare și carantine… Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, țările europene folosesc din nou cele mai dure restricții pentru a opri extinderea Omicron, noua variantă COVID-19. Printre țările cele mai restrictive se numără Germania, care tocmai s-a închis pentru cetățenii britanici în fața avansului de al noii descedențe din țară. Săptămâna trecută, Franța a restricționat intrarea călătorilor neimunizați din Regatul Unit. La rândul său, Italia cere test călătorilor, pe lângă pașaportul COVID, în timp ce Olanda a anunțat carantina în weekend, măsură pe care o ia în considerare și guvernul britanic. 

Germania a interzis începând de luni intrarea majorității călătorilor din Regatul Unit pentru a încerca să oprească răspândirea Omicron.

După cum a informat UK Foreign Office, numai cetățenii germani și britanicii rezidenți în Germania vor putea intra în țară dacă provin din Regatul Unit.

Acești călători trebuie să aibă un test COVID negativ și să fie în carantină timp de două săptămâni, indiferent dacă au fost vaccinați sau nu. 

Institutul Robert Koch a declarat Regatul Unit drept zonă de îngrijorare pentru varianta virusului, cel mai mare nivel de risc în Germania.

Dar Germania nu este singura țară care a pus veto Regatului Unit. Franța, Danermarca, Norvegia și Libanul s-au alăturat, de asemenea, listei negre de călătorii întocmită de Robert Koch.

A călători în Europa va fi mai complicat săptămâna aceasta înainte de noile restricții.

La fel, de sâmbăta trecută, toți britanicii nerezidenți în Franța care nu sunt vaccinați vor trebui să argumenteze motive imperioase pentru a putea intra în această țară dinspre Regaltul Unit. Toți călătorii neimunizați trebuie să furnizeze dovada negativă a unui test – PCR sau antigen – efectuat cu 24 de ore înainte de a începe călătoria și, de asemenea, trebuie să să izoleze.

Regatul Unit ia în considerare carantina

Tocmai în Regatul Unit, infecțiile au crescut, săptămâna trecută atingându-se recorduri de peste 90.000 de cazuri. Din această cauză, guvernul lui Boris Johnson cântărește deja măsura carantinării timp de două săptămâni, dar a anunțat că amână orice decizie până după Craciun.

Experții elaborează un plan de două săptămâni de „măsuri perturbatoare” care, printre altele, ar include interzicerea adunărilor în interior, cu excepția în scopuri de muncă, și ar limita accesul la restaurante și pub-uri doar la servicii în aer liber, potrivit The Times.

Carantina în Țările de Jos

Acolo unde carantina este deja o realitate este în Țările de Jos. Premierul său Mark Rutte, a informat sâmbătă despre începutul unei noi izolări stricte în toată țara, care a început duminică dimineața devreme și se va încheia pe 14 ianuarie, dacă va servi la stoparea noului val de infecții cu virus care face ravagii în toată Europa.

În acest fel, ospitalitatea, cultura, școlile, universitățile, magazinele neesențiale și sportul de amatori au fost închise pentru a evita colapsul spitalelor.

Test în Italia

La rândul său, Italia a reintrodus săptămâna trecută obligația de prezenta un test negativ de coronavirus tuturor călătorilor sosiți din țările Uniunii Europene (UE), conform ordonanței semnate de ministrul Sănătății, Roberto Speranza. Cei nevaccinați, pe lângă test, trebuie să respecte o carantină de cinci zile, conform documentului.

Regula va rămâne în vigoare în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie pentru a proteja sărbătorile de Crăciun.

De asemenea, din această duminică, Grecia și-a recuperat obligația de a prezenta un test PCR negativ sau un test rapid efectuat cu 72 și, respectiv 24 de ore, înainte de intrarea în țară pentru toți călătorii indiferent dacă au certificatul și statutul lor de vaccinare, atât din Uniunea Europeană și spațiul Schengen.

Companiile aeriene critică incertitudinea

Astfel, aeroporturile și companiile aeriene din Europa au îndemnat guvernele continentului să „ridice restricțiile de călătorie inutile și ineficiente„, impuse recent pentru a opri răspândirea omicronului și să urmeze cele mai recente îndrumări și linii directoare ale Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), deoarece noile infecții sunt cauzate în principal de transmitere comunitară.

Mai multe informații în:

Companii aeriene, aeroporturi și pasageri: un nou val de blocaje și incertitudine

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.