Shadow

Portugalia relaxează măsurile de intrare în țară: fără test obligatoriu

De luni 7 februarie, pasagerii care sosesc în Portugalia trebuie să prezinte doar certificatul digital COVID al UE în oricare dintre modalitățile sale sau altă dovadă recunoscută de vaccinare. Nu va mai fi necesară prezentarea unui test negativ pe aeroporturi pentru pasagerii vaccinați. 

 

Cerința de a prezenta un test negativ pentru virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Portugalia a luat sfârșit luni la ora 0:00, fiind suficientă prezentarea unui certificat digital Covid-19 sau a unei dovezi recunoscute de vaccinare, explică responsabilii de Turism al Portugaliei. 

 

În urma deciziei adoptate de Consiliul de Miniștri portughez joi și publicată duminică, măsura care era în vigoare de la 1 decembrie anul trecut și care obliga toți pasagerii sosiți în Portugalia cu avionul să prezinte un test negativ sau un certificat de recuperare. 

 

Pentru a intra în Portugalia, acum va fi necesară doar prezentarea Certificatului Digital Covid al Uniunea Europene în cele trei modalități ale sale (vaccin cu schema completă, test PCR sau care a avut boală în ultimele 6 luni) sau altă dovadă de vaccinare recunoscută în mod corespunzător. 

 

Potrivit Luis Araujo, Președintele de Turism al Portugaliei: „Țara noastră nu a încetat niciodată să lucreze pentru a primi fiecare turist și am luat măsurile necesare pentru a garanta siguranța vizitatorilor și rezidenților noștri. Ne vom menține misiunea de a oferi cea mai bună experiență turistică cu cele mai înalte standarde de siguranță. 

 

„Țara noastră se numără printre țările europene cu cel mai înalt nivel de testare națională și procent de populație vaccinată. Industria turismului portughez a funcționat câteva luni și suntem pregătiți să primim în siguranță toți vizitatorii, în timp ce ne îndreptăm cu precauție către o post-lume pandemică”. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.