Shadow

Goldman Sachs cumpără brandurile Casa Cook și Cook’s Club de la Fosun Group

Goldman Sachs Asset Management a cumpărat FTC Hotels de la Fosun Group, proprietarul Casa Cook și Cook’s Club, pentru o sumă nedezvăluită. Brandurile făceau parte din portofoliul hotelier al Thomas Cook, care a fost achiziționat de grupul chinez după prăbușirea acestuia

Casa Cook și Cook’s Club au 16 hoteluri francizate în Marea Mediterană și în Marea Roșie. Deși numărul acestora nu este cunoscut, aceștia au raportat că investiția Goldman Sachs le va permite să accelereze extinderea în destinații europene cheie.

„Afacerea noastră de colecții de lifestyle intră într-o nouă era sub proprietatea Goldman Sachs. Sunt onorat de oportunitatea de a continua să conducă afacerea în următoarea faza de creștere”, a comentat  Alessandro Dassi, vicepreședinte al Fosun Tourism Group și CEO al ambelor branduri, pe contul său de LinkedIn. 

Cook's Club Calvia Beach este unul dintre hotelurile din portfoliu. Fotografie: Cook's Club.
Cook’s Club Calvia Beach este unul dintre hotelurile din portfoliu. Fotografie: Cook’s Club.

Vorbind pentru Hospitalitynet.org, Nabil Aquedim, director general al Goldman Sachs Asset Management, a explicat că „această investiție se aliniază cu strategia noastră de a construi un portofoliu de hoteluri și stațiuni diferențiate în întreaga Mediterana”.

Brandul Casa Cook este o colecție de tip boutique lifestyle, fiecare cu propria personalitate. Potofoliul cuprinde cinci hoteluri, trei în Grecia (Mykonos, Samos și Rodos) și două în Egipt (El Gouna și North Coast).

Cook’s este un brand care se adresează milenialilor și călătorilor cosmopoliți, oferind o propunere de lifestyle urban. Portofoliul are 11 hoteluri în Turcia, Grecia, Egipt, Spania și Bulgaria.

A se citi și Fosun relansează brandul Cook’s Club pe piața britanică.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.