Shadow

Cinci țări concentrează 68% din fondurile blocate ale companiilor aeriene

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a anunțat că fondurile blocate ale companiilor aeriene din mai multe țări au crescut cu 47% în ultimul an, de la 1,55 miliarde de dolari (1,45 miliarde de euro) în aprilie 2022 la 2,27 miliarde de dolari (2,123.5 M€) în aprilie 2023, avertizând că nivelurile în creștere rapidă ale acestor fonduri reprezintă o amenințare la adresa conectivității companiilor aeriene pe piețele afectate. Cinci națiuni 68% din aceste resurse

IATA a solicitat guvernelor din toate țările care rețin aceste resurse din veniturile companiilor aeriene să respecte acordurile internaționale și obligațiile asumate prin tratate pentru a permite companiilor aeriene să repatrieze aceste fonduri provenite din vânzarea de bilete, spațiu de marfă și alte servicii.

Acestea sunt fluxuri de numerar generate de vânzările companiilor aeriene pe piețele străine care nu pot fi repatriate către societatea-mamă din cauza restricțiilor impuse de guverne. 

Cinco países concentran el 68% de los fondos bloqueados de las aerolíneas

Principalele cinci țări care reprezintă 68% din fondurile blocate, restul de 32% sunt răspândite în multe țări.

Nigeria: 812,2 milioane de dolari (760,7 milioane de euro)

Bangladesh: 214,1 milioane de dolari (200,5 milioane de euro)

Argelia: 196,3 milioane de dolari (183,8 milioane de euro)

Pakistan: 188,2 milioane de dolari (173,3 milioane de euro)

Liban: 141,2 milioane de dolari (132,3 milioane de euro)

„Companiile aeriene nu pot continua să ofere servicii pe piețe în care nu pot repatria veniturile obținute din activitățile lor comerciale pe acele piețe. Guvernele trebuie să colaboreze cu industria pentru a rezolva această situație, astfel încât companiile aeriene să poată continua să ofere conectivitatea care este vitală pentru a stimula activitatea economică și crearea de locuri de muncă”, a declarat Willie Walsh, directorul general al IATA.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.