Shadow

Factorii care vor determina călătoriile în 2033

Cea de-a treia ediție a raportului „Traveller Tribes”, realizat de Amadeus, anticipează cum vor fi călătorii și prioritățile lor în 2033, dar subliniază și schimbările și forțele care vor determina strămutarea în 10 ani. 

Schimbarea vine din ce în ce mai repede. În urmă cu 10 ani, în 2013, unele companii aeriene low-cost nu aveau  carduri de îmbarcare mobileporțile electronice la nivel mondial erau reduse la 1.100, iar Airbnb abia își înființase prima locație europeană, amintește studiul Amadeus. Având în vedere viteza schimbărilor, acest raport consideră că în 2033 călătoriile vor fi foarte diferite de ceea ce sunt astăzi.

Călătorii sunt și ei de acord cu această idee. Treizeci și patru la sută dintre ei cred că va fi complet sau foarte diferit față de ziua de azi, iar 26% cred că peste 10 ani călătoriile vor fi sensibil diferite, în timp ce restul de 39% cred că va fi o diferență mică sau chiar deloc.

Raportul Amadeus, realizat în colaborare cu firma de cercetare Northstar Research Partners, susține ca ceea ce va face călătoria diferită nu vor fi tendințele, care reprezintă o direcție generală de dezvoltare, ci schimbările și forțele viitorului. Adică, perturbări sau transformări semnificative care vor avea un impact asupra societății.

Experții consultați în cadrul studiului prevăd șapte forțe majore care ar putea schimba modul în care vom călători în 10 ani:

– Presiuni politice. Instabilitate politică ar putea amenința libera circulație, introducând restricții în ceea ce privește politicile de călătorie si de imigrație.

– Evoluția demografică. Călătorii mai tineri vor avea așteptări și mai mari în ceea ce privește călătoriile fără întreruperi și mai bine conectate. Călătorii mai în vârstă vor avea nevoie de soluții de mobilitate mai bună.

În plus, creșterea continuă a numărului de familii internaționale, de exemplu, atunci când părinți și copiii lor locuiesc în țări diferite, va însemna că va trebui să ne mutăm mai mult.

Amadeus Identifies Traveler Tribes that will Develop in Next 10 Years | GTP Headlines

Un grup demografic mai tânăr, cu vederi internaționale, va reprezenta cei mai frecvenți și mai entuziasți călători ăn 2033, deoarece este mai probabil să aibă familii internaționale, ceea ce va însemna mai multe excursii. 48% dintre călători spun că „călătoriile pentru a vedea familia/prietenii” vor fi mai frecvente în 2033.

– Inovație tehnologică. Tehnologia va facilita călătoriile prin intermediul aplicațiilor, biometriei, tehnologiei fără contact, relații virtuale (VR) și a automatizării sporite în întreaga experiența de la un capăt la altul a călătorului.

– Progresul inteligenței artificiale (AI). Aceasta va permite progrese în domeniul întreținerii predictive a transporturilor și al proceselor automatizate. Aeronavelor vor putea identifica mai bine momentul în care au nevoie de întreținere datorită AI, evitând astfel blocarea zborurilor la sol. Zonele de securitate vor avea nevoie de mai puțin personal. Așteptările la serviciile de alimentație publică dau de duty-free vor fi mai scurte.

– Evoluția datelor. Schimbul de mai multe forme de date va duce la experiențe de călătorie mai personalizate și mai contextualizate.

„Cunoașterea contextului în care călătoresc oamenii ne va ajuta să le îmbunătățim experiența de călătorie. Astfel, dacă stim că oamenii călătoresc în interes de serviciu, știm că ar trebui să le încărcăm cardul de afaceri și nu pe cel personal. Dar avem nevoie ca oamenii să ne dea detaliile lor, astfel încât să cunoaștem contextul călătoriei lor. Oamenii vor fi mai dispuși să ne împărtățească aceste date dacă știu că vor primi ceva util în schimb”, a declarat Paul Wilkinson, Head of Product, Deliveroo, citat în studiul Amadeus.

– Conștientizarea sustenabilității. Călătorii, guvernele, intreprinderile și alte organizații urmăresc să reducă impactul negativ al călătoriilor lor asupra planetei. Rezultatul va fi o creștere a cererii de călătorii durabile și de moduri de transport mai eficiente și mai durabile.

35% dintre călători se declara entuziasmați de perspectiva unor călătorii mai ecologice în 2033, da 63% nu sunt dispuși să plătească mai mult pentru un zbor pe biocombustibil.

– Preferințele post-pandemice. Covid-19 a creat o cerere pentru călătorii mai autentice și mai favorabile bunăstării. Acesta este un tip de cerere care va continua să crească.

Mai bine informați

Experții prevăd că, până în 2023, călătorii vor fi mai bine informați cu privire la planurile lor de călătorie, riscurile și rezultatele așteptate, 68% dintre ei respingând ambiguitatea, potrivit raportului.

În acest sens, călătorilor le place să se planifice călătoriile și au încredere în tehnologie, dar nu o va lăsa să preia controlul asupra procesului de planificare în 2033. Le place să dețină controlul și spun că, pentru a avea încredere în inteligența artificială, aceasta trebuie să fie 61% comparabilă cu oamenii.

Prin urmare, tehnologia construită trebuie să respecte această dorință dacă dorește să joace un rol în modelarea călătoriilor în 2033.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.