Shadow

eDreams îndeamnă Comisia Europeană să ia măsuri împotriva lui Google

Agenția de turism online eDreams ODIGEO a îndemnat Comisia Europeană să ia „masuri decisive” împotriva lui Google, în cadrul unei reuniuni la Bruxelles la care au participat și alte companii online, pentru ceea ce consideră o „încălcare” continuă a Legii europene privind piețele digitale, în vigoare din 7 martie. 

„Reacția lui Google față de DMA (Digital Market Act) nu face decât să perpetueze tendința sa de lungă durată de autofavorizare, o practică înrădăcinată care contravine principiilor fundamentale ale legii”, pe care eDreams a denunțat-o, așa cum am făcut-o și la sfârșitul lunii ianuarie, într-o declarație separată.

eDreams îndeamnă Comisia Europeană să ia măsuri împotriva lui Google
Sursă: eDreams

Prin urmare, eDreams a subliniat că, în ciuda schimbului de corespondență cu Google încă dinainte de intrarea în vigoare a noului regulament european, a devenit evident că motorul de căutare nu respectă obiectivele de reglementare ale DMA. Acuzația este concretizată prin sublinierea faptului că serviciul de căutare online pentru rezervări de zboruri Google Flights este prezentat în continuare ca fiind independent de site-ul motorului de căutare.

OTA consideră că, prin comportamentul său, Google „nu face decât să mențină dinamica preexistentă, subminând astfel scopul principal”, al DMA. 

Potrivit agenției de turism online, acest lucru „reprezintă o încălcare clară a liniilor directoare stabilite de DMA” și dezvăluie „discrepanțe” între angajamentele asumate de Google și schimbările pe care le implementează efectiv, „subliniind nevoia urgentă de aplicare strictă a legii pentru a proteja concurența loială pe piața digitală europeană”, a declarat aceasta.

Mai multe informații despre eDreams

eDreams spune că două sentințe îi permit să vândă zborurile Ryanair

Legea privind piețele digitale: eDreams Odigeo confruntă Google

În ceea ce privește întreaga situație, directorul juridic al eDreams, Guillaume Teissonnière, a declarat că Google „a ales calea nerespectării, deoarece a devenit clar că modificările impuse de DMA au dus la unele ajustări care, în realitate, „nu abordează problema principală” de autofavorizare a serviciilor sale în detrimentul liberei concurențe.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.