Shadow

eDreams spune că două sentințe îi permit să vândă zborurile Ryanair

Agenția turism online eDreams Odigeo continuă lupta cu compania aeriană Ryanair pentru vânzarea biletelor sale de avion, la care transportatorul se opune, la fel cum le interzice și altor OTA-uri, și a declarat că are tot dreptul să le vândă, fiind susținută de două hotărâri ale unor înalte instanțe europene: Curtea Supremă din Spania și Curtea de Casație din Franța, potrivit declarațiilor unor surse din cadrul companiei pentru Hosteltur. 

Potrivit sentințelor, „brandurile noastre de turism sunt pe deplin îndreptățite să includă zborurile Ryanair ca parte a ofertei lor extinse, care include aproape 700 de companii aeriene din întreaga lume”, a declarat agenția lider pe piața europeană, în legătură cu posibilitatea de a vinde zborurile companiei aeriene, care la rândul său, încheie acorduri în acest sens cu TUI, Kiwi și LoveHolidays.

eDreams spune că două hotărâri îi permit să vândă zborurile Ryanair
eDreams își continuă disputa cu Ryanair privind vânzarea de bilete de avion. Sursă: eDreams Odigeo.

Dar nu și cu eDreams Odigeo, cu care există un litigiu în curs de desfășurare: „Ryanair a fost recent condamnată sever de instanțele franceze pentru că a încălcat în mod deliberat reglementările privind drepturile pasagerilor, și anume drepturile consumatorilor la rambursări și compensații pentru anularea și întârzierea zborurilor, precum și pentru că s-a angajat în practici înșelătoare și agresive”, au precizat sursele citate.

„Încercările Ryanair de a delegitima OTA-urile prin defăimare nu sunt altceva decât o perdea de fum pentru a distrage atenția de la problemele cu care se confruntă compania aeriană”.

Și, printre aceste probleme, OTA se grăbește sa enumere „multiplele investigații inițiate de autoritățile din întreaga Europa ca urmare a practicilor sale anticoncurențiale, de încălcare a vieții private și împotriva consumatorilor. În general, eDreams a catalogat comportamentul companiei aeriene drept „comportament anticoncurențial”, care se prelungește în timp.

Mai multe informații despre eDreams Odigeo și Ryanair

Legea privind piețele digitale: eDreams Odigeo confruntă Google

Ryanair continuă să extindă acordurile și semnează o alianță cu TUI

Un tribunal din Milano respinge pretențiile Lastminute la adresa Ryanair

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.