Shadow

ECTAA a denunțat faptul că El AI nu a rambursat biletele anulate către Israel

Asociația europeană a agențiilor de turism și turoperatorilor (ECTAA) a anunțat public faptul că, de la începutul actualului conflict din cauza atacului Hamas, compania aeriană El Al nu rambursează biletele pentru zborurile anulate către Israel, oferind în schimb vouchere călătorilor. 

Astfel, într-o scrisoare trimisă lui Alex Cakmak, directorul pentru Spania și Portugalia al companiei aeriene israeliene, Catiana Tur, managerul asociației de agenții de turism ACAVE din Spania, membră a patronatului european, i-a cerut „să modifice politica de schimbare și anulare a biletelor și să dea posibilitatea de a rambursa în numerar sumele plătite pentru biletele care fac parte dintr-un pachet de călătorie care a trebuit să fie anulat din cauza situației cu totul excepționale cu care se confruntă” în acest moment.

ECTAA denunță că EL AI nu a rambursat biletele anulate către Israel
Războiul din Israel provoacă anularea multor zboruri. Imagine: Adobe Stock.

Potrivit asociației catalane, ECTAA „solicită actualizarea și alinierea Directivei privind pachetele de servicii pentru călătorii și a Regulamentului privind drepturile pasagerilor transportului aerian, astfel încât politicile de anulare să poată fi aliniate pentru a răspunde la circumstanțe excepționale, cum ar fi escaladarea conflictului din Israel”.

ACAVE a detectat că El Al este una dintre companiile aeriene care „oferă vouchere călătorilor care aveau un zbor contractat și au fost nevoiți să îl anuleze”.

Conform legislației în vigoare, „agenția de turism trebuie să ramburseze în numerar, fără posibilitatea de a obliga călătorul să acepte un voucher ca substitu al rambursării”. Cu toate acestea, „companiile aeriene care nu își anulează zborurile nu rambursează în numerar valoarea biletului anulat”, a indicat ACAVE.

Obligate să ramburseze

Asociația patronală a reamintit că Directiva europeană privind pachetele turistice prevede că ageniile de turism sunt obligate sa ramburseze sumele totale ale pachetelor turistice contractate pe care călătorii le anulează din cauza unor circumstanțe cu totul excepționale care afectează destinația.

„Situația actuală arată încă o dată că avem nevoie urgență de o mai bună armonizare între Directiva privind pachetele de servicii de călătorie și Regulamentul UE privind drepturile pasagerilor de transport aerian”, a motivat președintele ECTAA, Frank Oostam, într-o declarație publicată săptămâna trecută, în care a cerut Comisiei Europene să „acorde prioritate” unei astfel de armonizări.

Mai multe informații legate de conflict:

Companiile de croazieră isi modifică rutele din cauza conflictului din Israel

Tarifele de zbor către sau dinspre Israel cresc vertiginos

Lufthansa suspendă toate zborurile către Israel

Trebuie amintit că însusi Oficiul Național de Turism israelian recomandă să nu se căltorească în zonă, prin urmare clienții agențiilor solicită anularea călătoriilor.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.