Shadow

Recuperare inegală în destinațiile din estul Mediteranei

Capacitatea de locuri de avion pentru călătoriile din acest an în Croația, Cipru, Grecia, Albania depășește cifrele din 2019, potrivit unui raport realizat de Mabrian Technologies

Analiza Mabrian are în vedere atât în capacitatea de locuri de avion față de 2019, cât și prețurile hotelurilor față de 2022 și, dupa cum explică firma, „redresarea nu este uniformă pentru toate destinațiile din Europa de Sud-Est”.

„Croația, Cipru, Grecia și Albania au depășit toate cifrele din 2019 în ceea ce privește capacitatea de transport aerian. Principala creștere provine de la zborurile internaționale, ceea ce confirmă o continuare a redresării călătoriilor internaționale în cursul anului 2023”, spune Mabrian.

Sursă: Mabrian.

Rezultate în funcție de destinație

Mabrian evidențiază următoarele rezultate pe țări

  • Croația.– Capacitatea de transport aerian, de 7,1 milioane de locuri, a crescut cu 16,1%, în principal datorită unei creșteri de 57% a capacității cu Italia. Este una dintre destinațiile din regiune cu cea mai mare creștere a prețurilor la hotel față de anul trecut.
  • Albania. – Această țară iasă în evidență cu o creștere de 75% a zborurilor internaționale față de 2019, ajutată de o creștere de 278% a conectivității cu Germania. Prețurile hotelurilor de patru stele, dar în creștere cu 6,3% pentru unitățile de trei și cinci stele.
  • Bulgaria. – Se apropie foarte mult de volumele de capacitate aeriană pentru 2019, cu semne mai bune de redresare pentru zborurile internaționale decât pentru cele interne. Alături de Croația, este una dintre destinațiile din regiune cu cele mai mari creșteri ale prețurilor la hotel față de anul trecut.
  • Slovenia. – Încă trebuie să recâștige conectivitatea aeriană, zborurile regulate reprezentând doar 58% din nivelurile din 2019.

Metodologia utilizată pentru acest studiu a luat în considerare capacitate de transport aerian pe baza programului de zbor din perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023 față de perioada 2019.

Prețurile hotelurilor se bazează pe pretul mediu pe noapte, camera dublu, în weekend, fără mic dejun, în perioada 2 ianuarie 2023 – 16 august 2023, comparativ cu aceeași perioada din 2022.

A se citi și Grecia a primit cu 89% mai mulți turiști în 2022, apropiindu-se de 28 de milioane.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.