Shadow

Companiile de croazieră speră să recupereze doi din trei pasageri în 2021

După impactul devastator al pandemiei asupra industriei de croazieră, sectorul este optimist și se așteaptă să recupereze doi din trei pasageri care iubesc acest tip de călătorii anul acesta, potrivit unui raport al Asociației Internaționale a Liniilor de Croazieră (CLIA). Raportul reflectă, de asemenea, că 58% dintre turiștii internaționali care nu au luat niciodată o croazieră sunt dispuși să facă acest lucru în următorii câțiva ani

 

Industria croazierelor a cunoscut o creștere extraordinară în 2019, când a creat 1,16 milioane de locuri de muncă, ceea ce este echivalent cu 50,53 miliarde de dolari în salarii și 154,5 miliarde de dolari din producția totală la nivel mondial.

 

Industria croazierelor a mișcat 29,7 de milioane de pasageri în întreaga lume in 2019. Din cauza pandemiei, între mijlocul lunii martie și septembrie 2020, suspendarea operațiunilor a dus la pierderi de peste 77 de miliarde de dolari în activitate economică, 518.000 de locuri de muncă și 23 de miliarde de salarii la nivel global, potrivit CLIA. 

 

Cheltuielile medii al unui pasager înainte de îmbarcare într-o destinație reprezintă aproximativ 385 USD și o medie de 100 USD la fiecare destinație vizitată în timpul croazierei. 

 

Flota nouă și protocoale noi

CLIA anticipează inaugurarea a 20 de noi nave oceanice în acest an pentru a ajunge la 270 într-o flotă care se așteaptă să fie operațională până la sfârșitul anului 2021. Noua flotă va avea protocoale de sănătate și siguranță îmbunătățite pentru reluarea operațiunilor, cu scopul de a proteja pasageri, echipaj și destinații. 

 

Din iulie până la jumătatea lunii decembrie, s-au facut deja peste 200 de călătorii cu măsuri sanitare stricte la bord. În plus, sectorul a investit, 23,5 miliarde de dolari în nave cu tehnologii și combustibili noi, în cadrul angajamentului său de a reduce rata emisiilor de carbon cu 40% până în 2030 comparativ cu nivelurile din 2008. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.