Shadow

CLIA promovează sustenabilitatea croazierelor fluviale

Asociația industriei de croaziere oceanice CLIA și cea a croazierelor fluviale IG River Cruise au elaborat un memorandum de înțelegere (MOU) cu scopul de a consolida cooperarea dintre cele două organizații și partenerii lor, astfel încât să poată stabili un cadru adecvat pentru că navele de croaziera fluvială să își atingă obiectivele de turism sustenabil

Această colaborare intersectorială îi va ajuta pe operatorii de croaziere fluviale să abordeze nevoia de combustibil marin sustenabil, precum și alte aspecte la fel de necesare pentru sustenabilitate, cum ar fi îmbunătățirea infrastructurii portuare și noile tehnologii. Precum și un mediu de reglementare care să încurajeze investițiile și să permită luarea unor decizii oportune în materie de energie.

Croazierele fluviale și cele oceanice doresc croaziere mai sustenabile
Croazierele fluviale încearcă să își îmbunătățească sustenabilitatea. Sursa: Politours.

Directorul general al CLIA pentru Regatul Unit și Irlanda, Andy Harmer, a declarat că memorandumul este „un pas înainte în unirea comunității de croaziere fluviale și în ridicarea vocii noastre colective„. Pentru el, cooperarea dintre CLIA și IG River Cruise va consolida „capacitatea de a servi drept sursa de cunoștinte” pentru guverne și destinații, după cum a relatat fvw.

CLIA: „Colaborarea este esențială pentru inovare și va aduce beneficii întregi industrii europene a croazierelor fluviale”.

La rândul său, președinte IG River Cruise și director executiv al Scylla, a subliniat că „industria croazierelor fluviale caută deja referințe în ceea ce privește navele oceanice, cum ar fi alinierea componentelor de proiectare a navelor”. Din acest motiv, el consideră „logic ca și în domeniul sustenabilității „să avem o cale comună”, a remarcat el.

De 10 ori mai multe croaziere fluviale

Este demn de remarcat faptul că piața croazierelor fluviale a înregistrat o cretere semnificativă. Deschiderea canalului Main-Dunăre a permis că numărul de nave de croazieră fluvială să crească de la mai puțin de 40 în anii 90 la peste 400 în prezent. Sectorul cunoaște o creștere puternică, mai multe nave fiind comandate la șantierele navale europene.

A se citi și TUI River Cruise a debutat pe Rin după mai multe amănâri.

Asociația IG River Cruise a fost înființată în anul 2000 de trei companii elvețiene de transport maritim pentru a reprezenta diferitele interese ale companiilor de croaziere fluviale. De atunci, s-a transformat într-o asociație înregistrată cu sediul la Basel și reprezintă 365 de nave, reprezentând 90% din piața europeană a croazierelor fluviale.

Domenii de colaborare

– Schimb de informații pentru a se asigura că mediul de reglementare sprijină creșterea durabilă a croazierelor fluviale din Europa.

– Partajarea de date de mediu și rezultate din cercetările industriale pentru a articula beneficiile trecerii la economia albastră.

– Colaborarea privind prioritățile în materie de cercetare, dezvoltare și inovare în Europa pentru a contribui la realizarea obiectivelor colective de sustenabilitate.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.