Shadow

Cele mai vizitate parcuri tematice din lume sunt de la Disney

Parcul tematic Disney Magic Kingdon din centrul Floridei, SUA, au fost cel mai vizitat din lume în 2022, cu un număr de vizitatori estimat la 17,13 milioane. în creștere cu 35% față de anul precedent, potrivit raportului Themed Entertainment Association/AECOM, care detaliază că este încă departe de a egala cele 21 de milioane de vizitatori din 2019, anul de dinaintea pandemiei. 

Cu toate acestea, documentul subliniază faptul că niciun parc tematic din lume nu a reușit să revină încă la cifrele de dinaintea pandemiei. Locul al doilea de pe această listă este ocupat de Disneyland, din California, care a înregistrat 16,88 milioane de vizitatori, în creștere cu 97% față de anul precedent, iar pe locul al treilea se află Universal Studios Japonia, cu 12,35 milioane (cu 125% mai mult decât în 2021).

Cele mai vizitate parcuri tematice sunt în Florida și California
Unul dintre parcurile de distracții al Disney.

Studiul reflectă faptul că Florida este capitala de necontestat a parcurilor tematice din lume, plasând șase parcuri în primele cincisprezece, care au atras împreună 68,8 milioane de vizitatori în anul 2022, urmate la distanță de primele trei parcuri californiene, care au înregistrat 35,2 milioane de vizitatori.

Universal Islands of Adventure a fost al treilea cel mai vizitat parc tematic din Statele Unite, devansând celelalte trei parcuri Disney din Florida, Hollywood Studios (10,9 milioane) EPCOT (10,9 milioane) și Magic Kingdom (9,03 milioane).

Atracție nouă

După cum a relatat presa locală, este posibil ca supremația Magic Kingdom să fie atestată în contabilitatea din 2023, care va ține cont de deschiderea, în aprilie anul trecut, a atracției TRON Lightcycle Run, care contribuie fără îndoială la redresare.

Disney rămâne liderul sectorului, reușind să poziționeze șapte parcuri (dintre care două în Japonia) în topul celor mai vizitate zece parcuri din lume, potrivit raportului.

Statele Unite găzduiesc, de asemenea, cele mai vizitate șapte parcuri din lume, dintre care cinci sunt deținute de Disney și două de Universal. Raportul notează că industria parcurilor și a atracțiilor, în ansamblu, continuă să se recupereze după efectele pandemiei și că creșterile în cifrele privind vizitele s-au datorat relaxării restricțiilor impuse de Covid-19 și „cererii reprimate”.

Lupta cu guvernatorul

Acest studiu, considerat de referință în domeniu, a fost publicat în contextul care Disney se afla în plină luptă cu guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care este un candidat republican la președinția SUA în 2024 și care este implicat într-un proces în instanță.

Mai multe informații despre parcuri de distracții:

Disneyland Paris își va redeschide cel mai emblematic hotel în ianuarie

Cele mai vizitate cinci parcuri de distracții din lume

Conflictul a fost declanșat atunci când unul dintre membrii consiliului de administrație a criticat o lege care interzice abordarea problemelor legate de identitatea de gen și orientarea sexuală în școlile din Florida. Ca răspuns, De Santis a semnat o lege care a eliminat autoguvernarea de care Disney s-a bucurat în Florida timp de peste 50 de ani și a creat un nou consiliu de administrație cu membri aleși de el însuși.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.