Shadow

Carnival deviază 12 croaziere în Marea Roșie ca răspuns la atacurile Houthi

Compania de croazieră Carnival Corp a decis să devieze o duzină de nave programate să navigheze în Marea Roșie în luna mai din cauza conflictului geopolitic din regiune din octombrie anul trecut. Măsura afectează 13 nave operate de șapte branduri Carnival, care își vor schimba rutele pentru a evita zona de risc, a precizat compania de croaziere. 

Decizia a fost luată în urma consultării cu autoritățile guvernamentale și cu experți în securitate, a precizat compania. Carnival a declarat că nu a observat un impact asupra tendințelor de rezervare din cauza situației din Marea Roșie și că nu mai are planificate alte tranzite pe Marea Roșie până în noiembrie 2024, o dată similară cu cea luată în considerare de alte companii. De asemenea, a precizat că pierderile vor fi compensate prin rezervări mai mari decât se aștepta.

Carnival deviază 12 croaziere din Marea Roșie ca răspuns la atacurile Houthi
O croazieră Carnival. Sursă: Carnival Corp.

Carnival Corp. a recunoscut că această mutare ar putea afecta câștigurile sale ajustate din 2024, în special în al doilea trimestru. 

Compania de transport maritim și-a exprimat angajamentul față de siguranța și bunăstarea oaspeților și echipajelor sau a explicat că brandul Costa Cruises a anulat anterior o călătorie de repoziționare în Marea Roșie în această primăvara. De asemenea, va fi afectată și croaziera mondială a companiei Princess Cruises la bordul navei Island Princess, care nu va mai vizita Orientul Mijlociu (inclusiv Dubai) și Asia, potrivit unui comunicat. În schimb, nava va face escală în Australia și va continua spre Africa de Sud și coasta de vest a Africii în drum spre Europa.

Creșterea atacurilor

Alte linii de croazieră, precum Royal Caribbean și MSC Cruises, și-au redirecționat, de asemenea, cu navele goale în jurul Africii. Motivul pentru aceste măsuri de precauție este creșterea numărului de atacuri ale rebelilor houthi din Yemen asupra navelor comerciale din Marea Roșie, care au pus în pericol siguranța navelor și a ocupanților acestora.

Mai multe informații despre conflictul în Marea Roșie:

Atacurile din Marea Roșie pun capăt sezonului de croazieră

Agențiile de turism, confruntate cu provocarea reprezentată de conflictele militare

MSC anulează programul de iarnă de două croaziere din cauza războiului din Israel

Brandurile Carnival Corp afectate de aceste schimbări vor contacta direct clienții cu rezervări pentru a-i informa despre noile rute și pentru a le oferi alternative, potrivit Travelmole. Compania speră că această situație să se rezolve în curând și să poată oferi din nou clienților săi posibilitatea de a se bucura de atracțiile de la Marea Roșie.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.