Shadow

Atacurile din Marea Roșie pun capăt sezonului de croazieră

Atacurile și sechestrările de nave în Marea Roșie, comise de rebelii Houthi care urmăresc să-i sprijine pe palestinieni în războiul împotriva Israelului au pus capăt operațiunilor de croazieră de iarnă pe care MSC Cruises și CroisiEurope le desfășurau în zonă, după cum au confirmat pentru HOSTELTUR ambele companii de transport maritim. 

În cazul MSC, aceștia și-au suspendat deja activitatea în zonă în octombrie, odată ce primele atacuri care au avut loc, deoarece „siguranța pasagerilor și a echipajului nostru este pe primul loc„, după cum au detaliat. Chiar și așa, ei au rămas cu speranța că vor putea relua operațiunile dacă situația se va rezolva. Nu numai că acest lucru nu s-a întâmplat, dar atacurile se concentrează acum in mare parte în Marea Roșie.

Atacurile din Marea Roșie pun capăt sezonului de croazieră
Croazierele MSC Cruises nu vor traversa Marea Roșie în această iarnă. Sursă: MSC Cruises.

Prin urmare, compania și-a reafirmat decizia de a suspenda definitiv sezonul care, în cazul său, era programat să dureze până în aprilie. CroisiEurope, care a operat și în Orientul Mijlociu, a decis în ultimele săptămâni să se retragă și să își mute operațiunile de iarnă în Grecia, cu croaziere spre Atena, Peloponez și insulele grecești.

Potrivit directorului său comercial, Tomás Fernández, „oamenilor le este frică să călătorească acolo”, cu referire la Marea Roșie, în condițiile în care „este de obicei o rută de iarnă care funcționează, de asemenea foarte bine, este la mare căutare„, a spus el. Dar anul acesta nu va mai fi posibil, deoarece mai sunt doar trei luni până la sfârșitul sezonului, care în cazul său este în martie, în timp ce războiul se intensifică.

Severitatea atacurilor

Ar trebui reamintit faptul că gravitatea atacurilor comise de Houthis din Yemen a determinat unele dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume să suspende tranzitul navelor lor prin apele Mării Roșii, cel puțin până când zona va putea fi din nou navigată în siguranță pentru comerțul internațional. Acest lucru va avea un impact asupra transportului de mărfuri.

A se citit și articolul agențiile de turism, confruntate cu provocarea reprezentată de conflictele militare.

La rândul său, directorul CLIA Spania, Alfredo Serrano, a subliniat că „Marea Roșie este o destinație emergentă pentru companiile de croazieră, care au început să opereze acolo„. La aceasta, el a adăugat că „este o zonă care era în creștere după mulți ani de instabilitate politică în zonă. Acum, întoarcerea navelor de croazieră va fi complicată. Deocamdată, anul 2024 va începe fără ele.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.