Shadow

Bill Gates: Întâlnirile se vor muta de pe Zoom și Teams pe Metavers

Bill Gates a reflectat în postarea cu care a finalizat anul 2021 pe blogul personal despre ceea ce a definit ca fiind „cel mai neobișnuit și mai difiicl an al său”, dar a profitat și de a privi spre 2022 și mai departe făra lipsă de optimism, inclusiv tot ce se referă la „un viitor mai digitalizat”. În acest sens, a avansat o predicție despre viitorul muncii și despre cum se va schimba aceasta odată cu ascensiunea Metavers, lumea virtuală pe care o creează companii de tehnologie precum Meta (vechiul Facebook) si Microsoft, unde utilizatorii vor putea lucra, juca și socializa

Cofondatorul Microsoft a influențat modul în care pandemia a „revoluționat” deja modul în care muncim, mai multe companii ca niciodată oferind flexibilitate angajaților lor care preferă să-și desfășoare munca de la distanță. Aceste schimbări, în opinia sa, „vor continua să se intensifice în următorii ani”, iar telemunca nu va face decât să determine mai multț oameni să intre în Metavers.

Bill Gates prevede că în următorii doi-trei ani „majoritatea întâlnirilor virtuale se vor muta de la imaginile bidimensionale ale Zoom sau Teams al Microsoft la Metavers, un spațiu 3D în care avatarurile digitale vor putea ține acele întâlniri profesionale într-un spațiu de birou virtual sau într-un loc care reproduce senzația de a fi într-un loc real în care să interacționezi cu alte avataruri„. Singurul obstacol este că utilizatorii vor trebui să folosească căști de realitate virtuală sau ochelari pentru a se bucura de experiență.

Photo by Ed Hardie on Unsplash.

De fapt, a confirmat că Microsoft lucrează deja la adăugarea avatarurilor 3D și a altor elemente „Metavers-friendly” la software-ul său Teams, care ar putea să aibă acces direct la Metavers acum că Microsoft a încheiat un parteneriat cu Mark Zuckerberg și Meta pentru a face ca rețeaua sa pentru companii Workspace să fie compatibilă cu Teams.

Gates a recunoscut că va dura timp și voință din partea utilizatorilor și a companiilor înainte ca viziunea sa despre un loc de muncă virtual în Metavers să devină realitate. 

În primul rând, companiile de tehnologie precum Meta și chiar platformele de jocuri precum Roblox și Minecraft de la Microsoft, încă dezvoltă lumile virtuale care vor alcătui Metavers. Gates a recunoscut, de asemenea, că „pentru a capta în mod corespunzător expresiile, limbajul corporal și calitatea vocii”, oamenii vor trebui să folosească  dispozitive tehnologice scumpe, cum ar fi căști de realitate virtuală și chiar mănuși de captare a mișcării.

„Mai sunt încă multe de făcut, dar nu va trece mult până când Metavers va face ca munca la distanță să pară mai puțin îndepărtată„, în cuvintele lui Bill Gates. „Ne apropiem de un prag în care tehnologia începe să reproducă cu adevărat experiența de a fi împreună la birou”.

În postarea sa, filantropul, activist pentru schimbările climatice și apărătorul sănătății publice nu și-a exprimat doar entuziasmul pentru modul în care un viitor din ce în ce mai digital va afecta modul în care lucrăm, învățăm și chiar mergem la medic. El a mai atins și alte subiecte precum progresul în confruntarea cu pandemia, luptă împotriva schimbărilor climatice, îngrijorarea sa față de polarizarea politică în creșterea din Statele Unite și chiar propiul divorț, care va avea loc în 2021.

Informațiile de referință sunt disponible pe site-ul CNBC.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.