Shadow

Aviația postcoronavirus: măști da, locuri goale nu

Zborul în era postcoronavirus va însemna probabil că pasagerii și echipajele vor trebui să călatorească purtând masca. Cu toate acestea, nu este atât de clar că companiile aeriene vor ocupa un loc între doi pasageri. 

În prezent, Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), care cuprinde principalele companii aeriene din lume, este în favoarea utilizării obligatorii a măștilor de către pasageri și membrii ai echipajului în timpul zborurilor, dar respinge impunerea unei distanțe care să îi oblige să lase libere niște locuri.

IATA: „Folosirea pe scară largă a măștilor la bord este suficientă pentru a reduce riscul transmiterii bolii”. 

Într-o declarație, IATA susține că utilizarea pe scară largă a măștilor este suficientă pentru a reduce riscul de transmitere a bolii „deja scăzut” și evită luarea altor măsuri suplimentare în prezent, cum ar fi lăsarea unui loc gol între doi pasageri.

Fotografie: Emirates

„Trebuie să oferim o soluție care să ofere încrederea pasagerilor atunci când zboară și să mențină costurile în acest sens la prețuri accesibile„, spune directorul general și CEO-ul IATA, Alexandre de Juniac.

Asociația din industrie se asigură că obligarea de a menține anumite locuri goale pe zboruri ar putea reduce capacitatea pasagerilor până la 62%, atunci când măsură necesară în prezent în industrie pentru a fi profitabilă este de 77%.

„Cu mai puține locuri de ocupat, costurile ar crește mult, iar față de 2019, tarifele zborurilor ar trebui să crească dramatic, între 43% și 54% în funcție de regiune, doar pentru a acoperi costurile”, a avertizat declarația oficială.

 

Măsuri suplimentare

Pe lângă utilizarea obligatorie a măștilor, IATA sugerează alte măsuri de prevenire care includ luarea temperaturii pasagerilor și a echipajelor, proceduri pentru intrarea și ieșirea din avion care reduc contactul dintre persoane și o limitare mai mare a mișcărilor în cabină în timpul zborurilor.

De asemenea, susține curățarea mai frecventă a cabinei și o simplificare a serviciilor alimentare pentru a limita mișcarea echipajului și interacțiunea cu pasagerii.

În cele din urmă, IATA subliniază că utilizarea „pașapoartelor de imunitate” (pe care unele guverne le iau în considerare pentru a le elibera cetățenilor care s-au recuperat de COVID-19) ar putea fi inclusă în măsuri preventive, dacă aceste documente se dovedesc în cele din urmă eficiente pentru a reduce infecțiile și devine larg răspândit.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.