Shadow

Lufthansa cere 740.000 de euro despăgubiri de la activiștii pentru climă

Compania aeriană low-cost Eurowings, în numele tuturor filialelor grupului Lufthansa, cere despăgubiri de 740.000 de euro de la activiștii pentru climă Last Generation pentru blocarea pistelor de pe trei aeroporturi germane în vara anului trecut și în toamna anului 2022

Potrivit ediției online a cotidianului Bild am Sonntag, preluat de Efe, acțiunea activiștilor din 13 iulie a afectat 57 de zboruri ale Grupului Lufthansa, Eurowings și Swiss, și 8.500 de pasageri numai pe aeroportul din Hamburg (nord).

Prejudiciul adus este estimat la 400.000 de euro, o factură care a fost deja trimisă la 10 activiști, care au tăiat un gard de acces si au mers cu bicicletele până la calea ferată.

Potrivit informațiilor furnizate la momentul respectiv de poliţie, patru s-au lipit de sol pe pistele de decolare și aterizare.

Pe Aeroportul Düsseldorf (vest), o acțiune paralelă desfășurată in aceeași zi a împiedicat decolarea a 24 de avioane si a 3.000 de pasageri, ceea ce ar fi cauzat companiilor aeriene un prejudiciu economic de aproximativ 220.000 de euro.

Membrii Last Generation au explicat vara trecută că protestează împotriva „lipsei de planuri și de aplicare a legilor privind criza climatică de către guvern”. 

Lufthansa cere despăgubiri de la activiștii pentru climă
Avioane Lufthansa. Sursă: hosteltur.com.

Pe aeroportul Brandenburg din Berlin, un protest din noiembrie 2022 a perturbat programul de zbor a 25 de aeronave și 5.000 de călători. În acest caz, șase activiști. În acest caz, șase activiști au primit o factură comună de 120.000 de euro, pe care trebuie să o achite, deși niciunul dintre ei nu a plătit despăgubirile cerute.

Activiștii Last Generation protestează în Germania de la începutul anului 2022 prin blocări de drumuri și alte acțiuni pentru a cere o mai mare protecție a climei. 

Cea mai recentă acțiune a avut loc in mai multe orașe germane, prin pulverizarea pomilor de Crăciun cu vopsea portocalie. Poarta Brandenburg din Berlin a fost, de asemenea, stropită cu vopsea. Potrivit administrației imobiliare din Berlin, pagubele s-au ridicat la 115.000 de euro.

Aceste acțiuni au contribuit la reexaminarea de către Berlin a clasificării Grupului Last Generation ca organizație militară.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.