Shadow

Apartamentele și resort-urile cu servicii hoteliere seduc investitorii din Europa

Redresarea activității turistice provoacă un interes mai mare în sector din partea investitorilor, care plănuiesc să investească în Europa aceleași volum de capital, sau mai mult, decât înainte de pandemie, potrivit unui sondaj realizat de Cushman & Wakefield. În prezent, cea mai mare îngrijorare este legată de costurile de construcție și de inflația vertiginoasă. Două sectoare trezesc cel mai mare interes: apartamentele cu servicii și resort-urile. 

 

Pe baza unui sondaj realizat efectuat de cei mai importanți investitori în hoteluri, inclusiv reprezentanți seniori ai unor firme de capital privat, fonduri, REIT și alți investitori instituționali activi pe piața imobiliară hotelieră europeană, Cushman & Wakefield susține că aproximativ 80% dintre investitori intenționează să implementeze același lucru, sau mai mult, capital în imobiliare hoteliere decât făceau înainte.

 

41% dintre investitori vor aloca hoteluri același capital ca înainte de pandemie, în timp ce 38% vor crește bugetul alocat investiției respective.

 

Regatul Unit și Irlanda, Franța, Germania, Peninsula Iberică și Italia sunt cele mai atractive cinci piețe pentru a investi în hoteluri. Dacă sunt analizate pe orașe, se remarcă Paris, Londra, Amsterdam și Madrid. 

 

Care este reducerea de preț minim, în raport cu nivelurile din 2019, de care trebuie să ia în considerare o nouă oportunitate de cumpărare? Consultanța spune că „majoritatea investitorilor caută reduceri modeste”. 

 

Conform rezultatelor sondajului, trei din zece (32%) au spus că între și 5 și 10% reducere, în timp ce un sfert se așteaptă la reduceri între 10 și 15%. 

 

Un raport recent al CBRE, privind valoarea activelor hoteliere,  evidențiat că anul acesta ajustarea față de sfârșitul anului 2019 va fi de -4% în cazul hotelurilor de vacanță și de -4,5% în produsul urban pentru sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2022. 

Fotografie de Juan Burgos pe Unsplah.

 

Studiul mai relevă că, ca urmare a pandemiei, există o „polarizare a sentimentului investinațional”. 72% consideră că apartamentele cu servicii sunt mai atractive pentru a investi, 69% văd resort-urile ca un produs mai interesant, în timp ce patru din zece (40%) sunt același lucru despre hotelurile de lux și 37% de hotelurile economice

 

Mai multe informații despre investițiile hoteliere în Europa în știrea Investiții hoteliere 2022: cele mai căutate categorii și orașe din Europa

 

Deși intenția de creștere a imobiliare hoteliere se menține, creșterile generalizate declanșează alarma investitorilor. Cea mai mare îngrijorare, în acest moment, este creșterea costurilor de construcție, urmată de creșterea costului serviciilor publice și pe locul trei inflația. 

 

Perspectiva de recuperare

96% dintre investitorii hotelieri, consultați de Cushman & Wakefield, au spus că piața de agrement se va redresa în 2023; în orașele regionale redresarea va ajunge în 2024 (93%) și pentru 88% redresarea în orașele mari va trebui să aștepte în doi ani.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.