Shadow

Zece orașe concurează pentru a fi capitala europeană a turismului inteligent 2020

Zece orașe au fost selectate pentru concursul Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2020. Cele din acest an, în ordine alfabetică, sunt: Bratislava (Slovacia), Breda (Olanda), Bremerhaven (Germania), Goteborg (Suedia), Karlsruhe (Germania), Ljubljana (Slovenia), Malaga (Spania), Nisa (Franța), Ravenna și Torino (ambele în Italia). Finalistele au fost selectați dintre 35 de nominalizări din 17 state membre ale UE. 

Capitala Europeană a Turismului Inteligent este o intițiativă propusă de Parlamentul European și pusă în aplicare de Comisia Europeană. Obiectivul său este promovarea turismului inteligent în UE, încurajarea dezvoltării unui turism inovator, durabil și incluziv, precum și determinarea și facilitarea schimbului de bune practici. Recunoaște astfel realizările deosebite ale orașelor europene ca destinații turistice la patru categorii: accesibilitate, durabilitate, digitalizare, patrimoniu cultural și creativitate.

Anul trecut, Helsinki și Lyon au câștigat concursul inaugural și ambele dețin titlul în 2019. Ca și atunci, la această a doua ediție, cele două orașe câștigătoare vor beneficia timp de un an de sprijin în comunicare și în imaginea de marcă, care include un videoclip promoțional, o sculptură special concepută pentru centrele sale urbane, precum și acțiuni promoționale personalizate.

Compendiul celor Mai Bune Practici, care include cele mai inovatoare proiecte și initiative prezentate de orașe la ediția trecută, este ghidul de referință a turismului inteligent al UE.
Compendiul celor Mai Bune Practici, care include cele mai inovatoare proiecte și initiative prezentate de orașe la ediția trecută, este ghidul de referință a turismului inteligent al UE.

În plus, patru premii vor fi acordate pentru recunoașterea realizărilor la diferitele categorii ale concursului:  accesibilitate, durabilitate, digitalizare, moștenire culturală și creativitate.

 

Proces

În prima fază a competiției, un grup de experți independenți au evaluat cererile depuse, selectându-le pe cele care au demonstrat excelența la cele patru categorii de competiție combinate. În a doua fază, reprezentanții celor 10 orașe finaliste vor călători la Helsinki pentru a-și prezenta candidaturile și programul de activități planificat pentru 2020 în fata unui juriu european.

Juriul va selecta cele două câștigătoare pe 8 octombrie, pentru a-i anunța și acordă premiul într-o ceremonie care va avea loc în cadrul Forumului European de Turism de la Helsinki, pe 9 și 10 octombrie din aceeași lună.

Selecția celor mai inovatoare proiecte, idei și inițiative prezentate de orașele la concursul de anul trecut este inclusă în Compendiul pentru Cele Mai Bune Practici, ghidul de referință al Turismului Inteligent din Uniunea Europeană.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.