Shadow

WTTC redefinește trei scenarii și ridică locurile de muncă în risc la 197 de milioane

World Travel and Tourism Council (WTTC) a realizat un nou studiu care avertizează asupra situației „devastatoare” prin care trece sectorul din cauza coronavirusului și a crescut de la 100 la 197 de milioane de locuri de muncă în risc din cauza crizei. Organizația prezintă trei scenarii și, în cel mai pesimist, pierderile ar putea ajunge la 5.543 miliarde de dolari

Datorită extinderii restricțiilor de călătorie, Gloria Guevara, președinte și CEO WTTC, a adus din nou pe masă „impactul devastator asupra milioanelor de familii care depind de acest sector„, deoarece „acest teribil virus a avut un impact socio-economic global zdrobitor, amenințând locurile de muncă ale milioanele de oameni care depind de un sector al călătoriilor și turismului prosper pentru a supraviețui”.

„Din păcate, noul nostru studiu dezvăluie profunzimea impactului pe termen lung cu care se confruntă industria globală a călătoriilor și turismului, în cazul în care nu există suporturile necesare pentru sector și dacă restricțiile de călătorie continuă pentru o perioadă prelungită”, a avertizat el. 

Locuri de muncă în risc în trei scenarii (Sursă: WTTC)

Acest studiu propune trei scenarii pentru reactivarea activității:

  1. Fără sprijinul cerut de sector și restricțiile până la sfârșitul anului. Dacă se întâmplă acest lucru, s-ar putea pierde 197,5 milioane de locuri de muncăîn sectorul turismului și turismul, cu o pierdere de 5.543 miliarde de dolari în PIB-ul global. La nivel global, numărul turiștilor internaționali ar suferi o contracție de 73%.
  2. Restricțiile se diminuează în această vară. Dacă limitele actuale încep să se relaxeze pentru călătoriile interne și spre iulie și august pentru călătoriile pe distanțe medii, iar din septembrie pe distanțe lungi, riscul este de a pierde 121,1 milioane de locuri de muncă. Contracția numărului de turiști internaițonali ar fi de 34% și pierderile în PIB-ul mondial de 435 de miliarde.
  3. Sprijin și restricții mai puține. Cel mai bun scenariu este cel care include sprijin pentru sector și restricțiile care încep să scadă începând cu luna iunie, atât timp cât nivelurile de contagiune sunt controlate, pentru călătorii scurte și regionale; din iulie pentru distanța medie și din august pentru distanța lungă. În acest context posibil, numărul de locuri de muncă în risc scade la 98,2 de milioane și o pierdere de 2.686 miliarde de dolari.
Pierderi în diferite scenarii.

Pe baza acestor trei scenarii posibile, WTTC a insistat că există patru puncte pe care guvernele trebuie să le abordeze, începând cu eliminarea măsurilor de carantină „și înlocuirea lor cu coridoare aeriene către țări cu circumstanțe similare pentru a stimula sectorul de călătorii și turismul și economia globală, precum și eliminarea avertismentelor și interdicțiilor de călătorie internaționale neesențiale, care evită acoperirea asigurării pentru călători”.

În al doilea rând, reiterează necesitatea adoptării unor protocoale gloable de sănătate și securitate; implementează teste rapide și o strategie de monitorizare pentru a ajuta la reducerea răspândirii virusului, permițând în același timp persoanelor să călătorească responsabil în țara lor și în străinătate. Și în final, o colaborare „mai mare și susținută” între sectorul public și cel privat.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.