Shadow

Uber începe un serviciu de elicoptere între aeroportul Manhattan și aeroportul JFK

Compania de închirieri de vehicule cu șofer Uber a inaugurat marți un serviciu de elicpotere care va conecta insula centrală New York din Manhattan cu unul dintre aeroporturile care deservesc orașul, John F. Kennedy, cu un preț pe cursa de între 200 și 225 de dolari. Este vorba despre produsul Uber Copter prin divizia Uber Elevate, o sucursala lansată acum trei ani pentru a explora posibilitățile de transport aerian împărtășit și care va fi disponibilă membrilor săi cu statut de platină și diamant. 

 

Uber a spus acum câteva săptămâni ca prețul serviciului poate varia în funcție de cerere, precum și diviziunea sa de teren. 

 

Uber Copter, în plus față de traseul aerian, va include o cursă cu mașina de la domiciliul clientului până la helioport în zona inferioară a insulei, de unde va fi luat elicopterul într-o călătorie de opt minute. 

 

„Aceasta este o excursie pe care o fac mulți călători zilnic și vedem oportunitatea de a le salva timp”, a spus recent managerul Uber Elevate, Eric Allison. 

 

În total, traseul -inclusiv partea terestră- ar putea ajunge la o durată de jumătate de oră, în comparație cu o oră lungă (chiar și două) pe care serviciul o poate lua pe șosea sau în alte mijloace de transport, cum ar fi trenurile sau metroul. 

 

Elicopterele, cu doi piloți de echipaj, pot servi până la cinci persoane. 

Serviciul de elicoptere nu este prima aventură a lui Uber pe aerodorm, deoarece în Dubai oferă deja excursii de vizitare – 12 minute de zbor pentru 142 de dolari. 

Taxiul dron din Dubai.
Taxiul dron din Dubai.

 

Cu toate acestea, „ubercopterii” vor decola la doar o lună după accidentul fatal al unui pilot din cauza ceții care a acoperit orașul și a lovit aeronava lui împortriva unui zgârie-nori lângă Times Square. 

 

De atunci, mai multe birouri politice, cum ar fi purtătorul de cuvânt al Consiliului Municipal, Corey Johnson, au pus la îndoială utilitatea umplerii spațiului aerian de taxiuri: „Este cu adevărat necesar? Este sigur”, s-a întrebat el. 

 

În Manhattan este interzisă instalarea heliporturilor pe acoperișurile clădirilor după ce un avion s-a prăbușit într-o clădire în 1977 și a provocat moartea a cinci persoane, astfel că aceste vehicule aeriene folosesc pe facilități pe malurile râului East și a râului Hudson, care scaldă orașul. 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.