Shadow

Turismul mondial va depăși cifrele pre-pandemie în 2024

Sosirile de turiști internaționali la nivel mondial vor depăși cifrele de dinaintea pandemiei atinse în 2019 până la sfârșitul anului 2024, potrivit previziunilor UNWTO. În graficul următor, elaborat de Statista, puteți vedea evoluția turismului mondial în ultimele trei decenii. 

Infografía: así avanza la recuperación del turismo mundial en 2024

De la „cel mai prost an din istoria turismului” la o redresare rapidă în formă de V

După cum amintește Statista, sectorul turismului a fost una dintre cele mai afectate activități economice în timpul pandemiei, din cauza confinărilor și a restricțiilor de călătorie.

„După ce Covid a făcut din 2020 cel mai prost an din istoria turismului, sosirile de turiști internaționali au crescut cu o rată anuală de doar 13% în 2021, deoarece restricțiile de călătorie au rămas în vigoare pentru perioade prelungite în multe părți ale lumii”, explică Statista.

Dar acum, la aproape patru ani după ce OMS a declarat Covid-19 o pandemie, „optimismul a revenit în sfârșit în industrie”.

Datele UNWTO arată că turismul mondial și-a continuat redresarea iîn 2023, fiind cu doar 12% sub nivelurile anterioare pandemiei din 2019. Astfel, anul trecut s-au înregistrat 1,3 miliarde de sosiri de turiști internaționali la nivel mondial.

„Redeschiderea Chinei la începutul anului 2023 a marcat o altă piatră de hotar pe drumul spre o redresare completă, după ce regiunea a rămas mult timp în urma restului lumii”, spune Statista.

Factori determinanți ai redresării călătoriilor internaționale în 2024 

În perspectiva anului 2024, volumul călătoriilor va continua să se redreseze datorită, printre alți factori, „eliberării cereri reținute rămase, creșterii conectivității aeriene și unei redresări mai puternice pe piețele și destinațiile asiatice”, potrivit UNWTO.

În acest sens, organizația UNWTO pentru turism se așteaptă ca turismul internațional să se redreseze complet până la sfârșitul anului 2024. „Acest lucru nu este deloc puțin lucru, având în vedere perspectivele economice dificile și incertitudinile asociate cu tensiunile geopolitice persistente și cu mai multe conflicte în curs de desfășurare”, notează Statista.

Înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus, sectorul turistic mondial a cunoscut o creștere „aproape neîntreruptă” timp de decenii.

După cum arată graficul nostru, cele mai mari două crize din ultimele decenii epidemia de SARS din 2023 și criza financiară globală din 2009, au fost „eșecuri minore în comparație cu pandemia Covid-19”, concluzionează Statista.

A se citi și articolul: Turismul internațional va doborî din nou toate recordurile.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.