Shadow

Turismul internațional va doborî din nou toate recordurile în 2024

Turismul internațional va ajunge la 1,3 miliarde de sosiri la nivel mondial în 2023, 88% din nivelurile înregistrate în 2019, potrivit estimărilor Barometrului Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO). În plus, organizația prevede că această activitate își va reveni complet la nivelurile anterioare pandemiei în 2024, cu o creștere de 2% față de anul respectiv. 

„Recuperarea are deja un impact puternic asupra economiilor, locurilor de muncă, creșterii și oportunităților pentru comunitățile din întreaga lume. Aceste cifre ne reamintesc, de asemenea, sarcina critică de a promova sustenabilitatea și incluziunea în dezvoltarea turismului”, a declarat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Rezultatele pe regiuni in 2023 sunt următoarele:

  • Orientul Mijlociu a condus redresarea în termeni relativi. A fost singura regiune care a depășit nivelurile anterioare pandemiei, cu o creștere a sosirilor de 22%.
  • Europa, cea mai vizitată zonă din lume, a atins 94%, susținută de cererea intra-regională și de călătoriile din Statele Unite.
  • Africa a recuperat 96% din vizitatori.
  • Continentul american a atins 90%.
  • Asia și Pacific au ajuns la 65%, ca urmare a redeschiderii mai multor piețe și destinații. Cu toate acestea, rezultatele sunt mixte, Asia de Sud recuperând 87%, iar Asia de Nord-Est aproximativ 55%.

Perspectivele pentru lunile următoare

Potrivit raportului, se așteaptă ca eliberarea cererii încă reținute, creșterea conectivității aeriene și o nouă redresare a piețelor și destinațiilor asiatice să susțină o redresare completă în acest an.

În acest fel, UNWTO prevede că turismul internațional va reveni în totalitate la nivelurile anterioare pandemiei până în 2024, cu o creștere de 2%. Previziunile sunt condiționate de ritmul de redresare în Asia și evoluția situației economice și geopolitice actuale nefavorabile, avertizează organizația.

Potrivit Indicelui de Încredere în Turism al organizației, 67% dintre profesioniștii din turism au o perspectivă mai bună sau mult mai bună pentru 2024, comparativ cu 2023. Aproximativ 28% prevăd rezultate similare, în timp ce 6% cred că acestea vor fi mai proaste.

Considerații de care trebuie ținut cont:

  • În Asia, există încă multe oportunități de redresare. Redeschiderea mai multor piețe și destinații externe va stimula redresarea în regiune și la nivel global.
  • Situația economică și geopolitică nefavorabilă rămâne o provocare pentru o redresare susținută. Inflația persistentă, ratele ridicate ale dobânzilor, prețurile volatile ale petrolului și întreruperile fluxurilor comerciale pot continua să aibă un impact asupra costurilor de transport și cazare.
  • Turiștii vor încerca să obțină cât mai mult din banii investiți și vor călători spre destinații mai apropiate de casă. Practicile sustenabile și adaptabilitatea vor juca, de asemenea, un rol din ce în ce mai important în alegerile lor.
  • Lipsa de personal continuă să fie o problemă critică. Întreprinderile de turism se confruntă cu o lipsă de angajați pentru a face față cererii ridicate.
  • Evoluția conflictului Hamas-Israel poate perturba călătoriile în Orientul Mijlociu și poate avea un impact asupra încrederii călătorilor. Incertitudinile care decurg din agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, precum și alte tensiuni geopolitice în creștere continuă să aibă un impact asupra încrederii.

Mai multe știri

UNWTO: Turismul mondial va recupera în acest an 90% din cifrele din 2019

Turismul internațional reprezintă acum 84% din nivelurile din 2019

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.