Turismul de lux, segmentul care creşte cel mai mult la nivel mondial

Segmentul de turism care a crescut cel mai mult în ultimii cinci ani a fost turismul de lux, potrivit datelor compilate de târgul de turism ITB de la Berlin în colaborare cu compania de studii de piaţă IPK International.

Conform acestor statistici, anul trecut s-au înregistrat un total de 46 de milioane de călătorii internaţionale de lux, ceea ce a însemnat o creştere de 48% faţă de cifra înregistrata în anul 2010.

“Turismul de lux a explodat. Călătoriile high-end sunt segmentul cu cea mai mare creştere la nivel mondial”, susţine ITB.

“Cu o creştere cumulată de 48% în cinci ani, din 2010 până în 2014, creşterea turismului de lux a fost de două ori mai mare decât cea reprezentată de totalul călătoriilor internaţionale, care au crescut cu 24% în aceeaşi perioadă”.

Pentru elaborarea acestei analize statistice, călătoriile de lux au fost definite ca cele cu cheltuieli mai mari de 750 de euro pe noapte (în cazul călătoriilor de scurtă durată) sau peste 500 de euro pe noapte (călătoriile lungi).

46 de milioane de călătorii internaţionale de lux reprezintă 4,6% din cota la nivel mondial, comparativ cu 3,9% în urmă cu cinci ani.

Un hotel spa de lux în Thailanda. Imagine Shutterstock.  #shu#

Un hotel spa de lux în Thailanda. Imagine Shutterstock.

Pieţe emitente de turism

Cele mai importante pieţe emitente de turism de lux sunt Statele Unite (9,2 milioane de călătorii internaţionale anul trecut), urmată de China (6,9 milioane). În Europa iasă în evidenţă Marea Britanie (1,5 milioane), urmată de Franţa şi Germania.

Pieţele emitente care au înregistrat cele mai mari rate de creştere în călătoriile internaţionale de lux în 2014 au fost China, SUA, Canada, Taiwan, Coreea şi Emiratele Arabe Unite. În schimb, au scăzut Rusia, Japonia şi ţările scandinave.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply