Shadow

Turismul internațional a recuperat aproape jumătate din nivelul pre-pandemic

În primele cinci luni ale anului 2022, turismul internațional a cunoscut o creștere bruscă, potrivit Barometrului Turismului Mondial al UNWTO, cu aproape 250 de milioane de sosiri internaționale înregistrate. Această cifră, comparativ cu cele 77 de milioane de sosiri înregistrate între ianuarie și mai 2021, înseamnă că sectorul și-a recuperat aproape jumătate, 46%, din nivelul pre-pandemic, din 2019

„Recuperarea turismului s-a accelerat în multe părți ale lumii evitând provocările care îi stau în cale”, a spus secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili, care sfătuiște, în același timp, prudență în fața „tendințelor economice potrivnice și provocărilor geopolitice care ar putea afecta sectorul în restul anului 2022 și ulterior”.

Europa a crescut de peste patru ori sosirile internaționale comparativ cu primele cinci luni din 2021 (+350%), determinată de cererea intraregională puternică și de eliminarea tuturor restricțiilor de călătorie într-un număr tot mai mare de țări. 

Regiunea a înregistrat rezultate deosebit de puternice în aprilie (+458%), reflectând o perioadă de Paște foarte aglomerată. în America, sosirile s-au dublat (+112%). Cu toate acestea, revenirea puternică este măsurată prin rezultatele slabe din 2021, sosirile rămânând în general cu 36% și, respectiv, 40% sub nivelurile din 2019.

Fotografie pe formular PxHere.

Recuperarea turismului s-a accelerat în multe părți ale lumii, abordând provocările care îi stau în cale.

Același comportament este observat în alte regiuni. În ciuda creșterii puternice în Orientul Mijlociu (+157%) și Africa (+156%), cifrele au fost în continuare cu 54% și, respectiv, cu 50% mai mici decât în 2019, întrucât unele granițe au rămas închise călătoriilor neesențiale. Aici, recenta relaxare a restricțiilor poate fi observată în rezultatele îmbunătățite pentru aprilie și mai.

În ceea ce privește subregiunile, mai multe și-au recuperat între 70% și 80% din nivelurile lor pre-pandemice, în frunte cu Caraibe și America Centrală, urmate de sudul Europei mediteraneene și Europa de Vest și Nord. În special, unele destinații au depașit nivelurile din 2019, cum ar fi Insulele Virgine americane, Sint Marteen, Republica Moldova, Albania, Hondura și Puerto Rico.

Mai multe informații:

Sudul Europei și Caraibele au condus creșterea turismului în primul trimestru

Industria turismului global va genera 600 de miliarde de euro în 2022

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.