Shadow

Sudul Europei și Caraibele au condus creșterea turismului în primul trimestru

În primul trimestru al anului, turismul internațional a cunoscut o creștere de 182%, deoarece destinațiile din întreaga lume au primit 117 milioane de sosiri, cu 76 milioane mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2021. Cel mai recent Barometru UNWTO indică faptul că Europa, Caraibe și Marea Mediterană au recuperat deja aproape 75% din nivelurile pre-pandemie și „continuă să arate cele mai rapide rate de recuperare”. 

Raportul UNWTO detaliază că în primul trimestru Europa a primit de aproape patru ori multe sosiri internaționale (+280%) decât în 2021, iar în cazul Americilor acestea au crescut cu 117%, deși sunt de 43% și, respectiv, 46%, sub nivelurile pre-Covid. Orientul Mijlociu (+132%) și Africa (+96%) au înregistrat, de asemenea, o creștere puternică, dar sosirile au rămas cu 59% și 61% sub nivelul din 2019.

În cazul Asiei și Pacificului, creșterea a fost de 64%, dar înseamnă că a recuperat doar 7% din nivelurile pre-pandemice și asta datorită faptului că mai multe destinații au rămas închise călătoriilor neesențiale.

Indexul de încredere al UNWTO

Potrivit celui mai recent Indice de Încredere al UNWTO, 83% dintre profesioniștii din turism consultați văd perspective mai bune pentru 2022 față de 2021, deși închiderea actuală a unor piețe sursă mari, în special în Asia și Pacific, precum și incertitudinea care decurge din conflictul dintre Rusia și Ucraina, ar putea întârzia redresarea.

În acest moment, turismul internațional a recuperat 39% din volumul anului 2019 și prognoza este că va continua să crească, în ciuda situației economice care există în întreaga lume și a războiului din Ucraina.

Ca o consecință a rezultatelor din primul trimestru, UNWTO și-a revizuit perspectivele pentru 2022, iar acum se asteaptă ca sosirile turiștilor internaționali să ajungă în acest an între 55% și 70% din nivelurile din 2019.

Previziuni cu privire la recuperarea turiștilor.

48% dintre experți consideră posibilă o revenire a sosirilor internaționale la nivelurile din 2019 în 2023 (de la 32% în sondajul din ianuarie), în timp ce procentul care indică faptul că acest lucru s-ar putea întâmpla în 2024 sau mai târziu (44%) a scăzut comparativ cu sondajul din ianuarie (64%).

Mai multe informații în articolul Când vor fi recuperați cei 1,5 miliarde de turiști internaționali?

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.