Shadow

Țările de Jos vor ajuta KLM cu un pachet de 3,4 miliarde de euro

Ministrul Finanțelor al Țărilor de Jos, Wopke Hoekstra, a informat că va ajuta compania aeriană națională KLM un pachet de 3,4 miliarde de euro. Pentru a face față pierderilor din anulările provocate de Coronavirus, compania va primi împrumuturi de stat și garanții comerciale, deși trebuie să îndeplinească o serie de condiții. 

 

Acest pachet economic constă în împrumuturi de stat de 1 miliard de euro și 2,4 miliarde sub forma de garanții comerciale, a declarat ministrul Finanțelor în cadrul unei conferințe de presă, confirmând că „nu este suficient, deoarece impactul crizei asupra aviației este mai rău decât se credea inițial”, extinderea sprijinului financiar nu este exclusă. 

 

Ajutorul va fi livrat cu „condiții”: compania aeriană va trebui să își reducă cheltuielile cu 15%, precum și să renunțe la livrarea de bonusuri managerilor săi, să reducă salariile celor mai înalte poziții ale companiei, să nu mai plătească dividende pentru acționarii săi și să contribuie „activ” la lupta pentru sustenbalitate

În plus, Aeroportul Amsterdam Schiphol va trebui să își reducă zborurile pe timp de noapte cu 20% pentru a reduce incovenientele rezidențelor din apropiere, ceea ce va însemna trecerea de la 32.000 de zboruri pe an la cel mult 25.000, o reducere semnificativă la care KLM va trebui să aducă o contribuție substanțială deoarece este compania principală care operează pe acest aerodrom. 

 

Ministrul Infrastructrii al Țărilor de Jos, Cora Van Nieuwenhuizen, a subliniat că este „important sa sprijiniți KLM”, deoarece această companie este considerată „esențială” pentru economia țării și pentru a menține „climatul de afaceri” în Țările de Jos”. 

 

La sfârșitul lunii aprilie, Guvernul Țărilor de Jos și-a confirmat disponibilitatea de a oferi între 2 și 4 miliarde de euro sub forma de garanții și împrumuturi acestei companii aeriene, ca răspuns la o decizie similară a executivului francez, care a oferit companiei surori, Air France, un pachet de 7 miliarde de euro ca ajutor pentru a face față pandemiei. (A se citi: Air France KLM va primi împrumuturi de la Franța și Olanda de 11 miliarde €).

 

Pentru a verifica efectul acordurilor dintre stat și compania aeriană KLM, Guvernul Țărilor de Jos a atribuit un „agent de stat” pentru a supraveghea utilizarea banilor pachetului de ajutor și respectarea cerințelor. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.