Shadow

Republica Dominicană face teste obligatorii la sosirea în țară

Republica Dominicană va efectua teste aleatorii pasagerilor care intră în țară începând cu 16 septembrie, pentru a detecta posibile cazuri pozitive de COVID-19. Până în prezent, autoritățile solicitau un test PCR negativ de la călători și, cei care nu îl prezentau, erau supuși unor teste rapide la sosirea în țară. 

 

„Pasagerilor care debarcă în Republica Dominicană, în loc de teste în masă, li se vor face teste PCR respiratorii aleatorii pentru diagnosticul COVID-19, pentru a facilita procedura de intrare pe teritoriul național”, a declarat agenția în contul său de pe Twitter. 

 

Obiectivul este „să garantăm că țara este o destinație turistică sigură”

 

Scăderea turismului străin a continuat în august în Republica Dominicană, cu o scădere de 87,4% față de aceeași lună a anului trecut, a raportat astăzi Banca Centrală (emitent). 

 

În august, 50.068 de turiști străini au ajuns în tara Caraibelor, cifră care reprezintă o scădere de 7,46% față de iulie, lună în care granițele au fost redeschise după patru luni de închidere din cauza pandemiei.

 

Dacă sunt inlcuse călătoriile dominicanilor care locuiesc în străinătate, scăderea turismului se ridică la 77,8%, potrivit raportului lunar al Băncii Centrale. 

 

În primele opt luni ale anului, călătoriile turistice străine au înregistrat o reducere de 67,3%, în timp ce cele ale dominicanilor nerezidenți au înregistrat o variație negativă de 51,1%. 

 

Turismul este primul sector al economiei dominicane, la care contribuie cu aproximativ 8% din produsul intern brut (PIB) și este, de asemenea, principala sursă de valută. 

 

Republica Dominicană a ajuns luni la 104.110 de persoane infectate cu coronavirus, cu un total de 1984 de morți, potrivit Ministerului Sănătății Publice. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.